Bijgewerkt: 24 september 2022

Spottersactie Kaagbaan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amstelveenweb.com
02-03-2007

De vertegenwoordigers van luchthaven Schiphol namen op dinsdag 27 februari 2007 de meer dan 500 handtekeningen in ontvangst van vliegtuigspotters. Zij willen graag de mogelijkheid behouden om langs de Kaagbaan te staan om startende vliegtuigen te observeren. Op de plaats van de spottersplek gaat Schiphol haar vrachtgebied (cargo) uitbreiden met nieuwe gebouwen.

Spottersplaats kaagbaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een beetje uitgestorven spottersplaats langs de Kaagbaan in februari 2007Volgens actievoerder Gijs Dubbeldam van Dutch Plane Spotters is een dakterras op de nieuwe gebouwen, een van de mogelijke oplossingen.

Wat is een vliegtuigspotter?

Een vliegtuigspotter is een persoon, die als hobby vliegtuigbewegingen volgt langs vliegvelden. Sommige spotters houden het bij het opschrijven van vliegtuignummers, anderen doen alles om zoveel mogelijk te fotograferen. Weer anderen vinden de meeste ontspanning in het luisteren naar het radioverkeer via een scanner. Ook een combinatie van deze is mogelijk, evenals het genre van het gespotte. Zo is de ene spotter misschien gek van militaire toestellen, terwijl anderen liever civiele toestellen zien.

Spottersplaats kaagbaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Op de Kaagbaan start een KLM vliegtuigSpottersplaatsen

Rondom Schiphol zijn vijf spottersplaatsen: bij de Zwanenburgbaan, de Kaagbaan, de Buitenveldertbaan (naast de McDonald’s), de Polderbaan en het Panoramaterras.

Externe link: Spotters startpagina   


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.