Bijgewerkt: 18 mei 2024

Sporttest tijdens JUMP-in bij de Amstelveense scholen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
14-01-2014

Waar liggen je sportmogelijkheden en talenten?

Veel kinderen en ouders zijn op zoek naar een leuke en  geschikte  sport (-vereniging). Ga je mee naar de vereniging, waar je ouders, of vriendjes sporten,  probeer je sporten uit via het sportkennismakingsprogramma JAP of ga je af op het advies van de gymjuf/meester?

jump-in Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2014)

Sportbedrijf Amstelveen en de GGD zijn in 2011 gestart met het JUMP-in programma. Onder begeleiding van GGD en Sportbedrijf wordt gedurende het schooljaar gewerkt aan 4 programma onderdelen


In Amstelveen is heel veel keus en het Sportbedrijf probeert door haar programma’s kinderen al op de basisschool met veel Amstelveense sporten te laten kennismaken. Plezier hebben in sport is uiteraard  het allerbelangrijkste: Wat vind je leuk en wat is geschikt (waar ben je goed in); maar misschien heeft dat wel wat met elkaar te maken….

Om kinderen een wat gerichter sportadvies te geven en om hen een bewustere keus voor een sport te laten maken zijn afgelopen week in het kader van Jump-in op alle vier de Jump-in scholen sporttests afgenomen bij de groepen 4. Door een bewustere sportkeuze te maken zal er meer succesbeleving zijn, dit zorgt voor meer plezier in sport. Meer plezier in sport is essentieel in het blijvend actief beoefenen van de sport.

Bij de groepen 4 van De Wending, Joost van den Vondelschool, Pionier en het Palet-Zuid is door het bureau NBBS gekeken naar de fysieke en mentale vaardigheden van de kinderen. Zij  hebben allerlei fysieke tests gedaan en zijn geobserveerd bij een spel.

Uit de resultaten van deze test komt een wetenschappelijk onderbouwd sportadvies, gericht aan de ouders van de kinderen. Het staat ouders uiteraard volkomen vrij wel, of niet iets te doen met dit rapport. Lekker blijven sporten bij de vereniging waar het kind  al op zijn plek is, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om nog in te schrijven voor JAP activiteiten in blok 3, waarvan de lessen in maart 2014 plaats zullen vinden. Lees meer over JUMP-inAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.