Bijgewerkt: 26 mei 2024

Sportschool helpt jongeren

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
20-10-2009

In Amstelveen is een bijzonder initiatief ontstaan tussen een aantal jongeren en een sportschool. Sportschoolhouder Martin Smit biedt jongeren de gelegenheid om in zijn sportschool de vechtsport en fitness te beoefenen. Met dit initiatief zijn de jongeren actief met sport bezig en hebben zij een zinvolle vrije tijdsbesteding.

Smit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Martin Smit, sportschool eigenaar, vertelde, dat het idee om te sporten van de jongens in de wijk zelf kwam. Ze vertelden Martin, dat ze zich te pletter verveelden. Dit was tijdens de zomer, toen het zo warm was. Martin vroeg hen wat ze wilden doen en het antwoord was: kickboxen. Zo gezegd zo gedaan, de groep jongens kwamen bij Martin gratis sporten. Zo is het ontstaan


Het pilot-project is in de zomervakantie ontstaan. Jongeren verveelden zich en kwamen in gesprek met de heer Smit. Deze bood vervolgens aan de jongeren de gelegenheid om twee keer per week gratis te trainen.

Smit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

In 'Health Club Different' van Martin kunnen de sporters op diverse fitness apparaten zich uitleven


Amstelveen is enthousiast over het project en wil het graag een vervolg geven.

Smit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

In de naam van de sportschool staat 'different'. Met de achterliggende betekenis, dat hier de sporters veel minder moeten betalen, dan bij de anders sportscholen in Amstelveen. Ze kunnen echter wel op dezelfde type fitness apparaten sporten en trainen


Het doel van dit project is het verminderen van jeugdoverlast in de wijk Middenhoven, het verhogen van sportiviteit en gezondheid en het verhogen van de binding met de jongeren.

De sportactiviteiten dienen dus vooral een maatschappelijk doel: het beoogde effect is dat jongeren zich bijvoorbeeld uiteindelijk aansluiten bij een sportvereniging, of zich meer betrokken gaan voelen bij wat er gebeurt in hun wijk of op hun school.

Amstelveen draagt bij aan het benodigde basismateriaal. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor de kosten van het lidmaatschap.

Smit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wilt u weten wat uw echte leeftijd is? 'Health Club Different' houdt op zondag 25 oktober 2009 open dag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Er is ook een gratis body check en binnen twee minuten weet u alles over uw lichaam.


Website: Health Club DifferentAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.