Bijgewerkt: 20 mei 2024

Sportlessen van GALM nu voor alle 55 plussers in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
06-10-2015

Het sportstimuleringsproject GALM loopt inmiddels 13 jaar in Amstelveen. Jaarlijks doen 400 deelnemers met veel plezier mee aan de lessen. Het Sportbedrijf Amstelveen biedt in samenwerking met de firma Weber Sports de komende periode bewoners die dit jaar 55 jaar oud, of ouder zijn /worden opnieuw de mogelijkheid om gedurende 32 weken deel te nemen aan GALM. Het doel is om 55-plussers die niet sportief actief zijn aan het sporten te brengen. Hierdoor zal de gezondheid, conditie, fitheidgevoel en daarom misschien ook de kwaliteit van het leven verbeterd worden. Men hoeft niet bang te zijn, dat het niveau te hoog zal zijn, want dit wordt voor een ieder aangepast.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2015)

Het sportstimuleringsproject start met een fitheidstest


Het project start met een eerste fitheidstest, gevolgd door een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken. Tijdens dit introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop. Het introductieprogramma van 12 weken wordt afgesloten met een persoonlijk bewegingsadvies, waarna men door kan gaan met het vervolgprogramma van 20 weken. Vervolgens vindt de tweede test plaats, waarbij men kan zien hoe hij, of zij vooruit is gegaan. Tenslotte kan men de sportieve leefstijl doorzetten  individueel, in clubverband of in de GALMgroep die over blijft.

De eerste fittest vindt plaats in sporthal de Meerkamp op zaterdag 17 oktober 2015. Een week later gaat het bewegingsintroductieprogramma van start.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: info@webersports.nl www.sportbedrijfamstelveen.nl www.webersports.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.