Bijgewerkt: 28 mei 2024

Sportlessen Groninger Actief Leven Model voor 55 plussers in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Sportbedrijf
03-10-2013

Het sportstimuleringsproject GALM (Groninger Actief Leven Model) draait nu al vanaf oktober 2002 zijn lessen. Inmiddels doen er zo een 400 deelnemers met veel plezier mee aan de GALM-lessen.

Het Sportbedrijf Amstelveen biedt in samenwerking met de firma Weber Sports de komende periode bewoners uit Amstelveen die dit jaar 55 jaar oud, of ouder zijn/worden, opnieuw de mogelijkheid om gedurende 32 weken deel te nemen aan het sportstimuleringsproject GALM.

Het doel is om 55-plussers die niet sportief actief zijn aan het sporten te brengen. Hierdoor zal de gezondheid, conditie, fitheidgevoel en daarom misschien ook de kwaliteit van het leven verbeterd worden. Men hoeft niet bang te zijn, dat het niveau te hoog zal zijn want dit wordt voor een ieder aangepast.

galm Amstelveen
(Bron GALM - 2013)

Het GALM schema


Het project, genaamd Groninger Actief Leven Model, start met een eerste fitheidstest, gevolgd door een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken. Tijdens dit introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop.

Het introductieprogramma van 12 weken wordt afgesloten met een persoonlijk bewegingsadvies waarna men door kan gaan met het bewegingsvervolgprogramma van 20 weken. Vervolgens zal de tweede test plaats vinden, waarbij men kan zien hoe hij of zij vooruit is gegaan en zal er een advies komen hoe er doorgesport kan worden. Tenslotte kan men de sportieve leefstijl doorzetten in clubverband, of in de groep die over blijft.

De eerste fittest vindt plaats in sporthal De Meerkamp op zaterdag 19 oktober 2013. Een week later gaat het bewegingsintroductieprogramma van start. Leest u dit stukje en heeft u interesse, maar geen brief ontvangen, neem dan contact op met Michael Weber.

Het Sportbedrijf Amstelveen en Weber Sports heten u welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Michael Weber, Amstelveens Sportbedrijf / Weber Sports Tel: 020-3792523/06-46087776 info@webersports.nl www.sportbedrijfamstelveen.nl www.webersports.nl

Groninger Actief leven Model

Het Groninger Actief leven Model (GALM) bestaat 17 jaar. In deze periode zijn meer dan 1,1 miljoen senioren benaderd met deze methode. Bijna 110.000 senioren hebben meegedaan aan de fittest. Ruim 70.000 senioren zijn langdurig in beweging gekomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.