Bijgewerkt: 15 juli 2024

Sporting Martinus werkt samen met Ajax

Nieuws -> Sport

Bron: Sporting Martinus
21-11-2016

Amateurvoetbalclub Sporting Martinus heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Amsterdamsche Football Club Ajax en worden een paar keer per seizoen uitgenodigd voor een inhoudelijke bijeenkomst en het delen van kennis. Afgelopen week was er weer zo’n bijeenkomst, Edwin van der Sar deed de aftrap met een mooie presentatie, waarin Ajax zijn plannen en ambities voor de Ajax Coaching Academy ontvouwde. Het was mooi om te zien en te horen, dat Ajax veel waarde hecht aan een goede samenwerking met zijn Partnerclubs, waar ook Sporting Martinus toe behoort.

Foto Amstelveen
(Foto Sporting Martinus - 2016)

Vlnr.: Michel Becker vicevoorzitter van Sporting Martinus, Edwin van der Sar Algemeen Directeur van Ajax en Neal Kaas - Technisch Jeugd coördinator van Sporting Martinus


Er is wereldwijd veel vraag naar de kennis en kunde over het opleiden van topvoetballers die Ajax in huis heeft. Een deel van die kennis wil Ajax graag delen met clubs en mensen die ook het belang van Ajax zien. Om te inspireren en te motiveren, maar ook om van elkaar leren. Samen staan we sterker! Ajax ziet absoluut de waarde van de voetbalclubs in de omliggende gemeenten en benadrukt het belang van het goed functioneren van de Partnerclubs. De amateurclubs zijn de voedingsbron voor de spelers die in de jeugd bij Ajax voetballen. En hoe beter onze samenwerking met Ajax is, hoe meer wij onze jeugdopleiding op hoger niveau kunnen krijgen. Door elkaar inhoudelijk te versterken, creëren we een win-win-situatie. Het is immers in het algemene belang van het Nederlandse voetbal dat spelers zo breed en zo goed mogelijk worden opgeleid.

Natuurlijk hoopt Ajax, dat alle leden en betrokkenen bij onze Partnerclubs fan zijn, of worden. Maar Ajax wil vooral, dat zij de jeugdspelers goed opleiden, zodat spelers die door Ajax gescout worden op een (nog) beter niveau binnenstromen in de Ajax opleiding. Voor Sporting Martinus betekent deze samenwerking, dat via Ajax mensen van andere clubs op niveau ontmoeten, de eigen opleiding kunnen verbeteren met de kennis en kunde die Ajax aanbiedt. Bovendien, wat is er nou mooier om op niveau (oefen)wedstrijden tegen Ajax te kunnen spelen, soms de ballenjongens voor Ajax 1 te mogen leveren en regelmatig kaarten voor spelers en vrijwilligers aangeboden te krijgen. Sporting Martinus hoopt dan ook op een langdurige en vruchtbare samenwerking met Ajax.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.