Bijgewerkt: 18 mei 2024

Sporting Martinus verrast vriend en vijand

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-10-2005

Sporting Martinus blijft verbazen. Bij aanvang van de competitie waren er niet veel mensen die de club een hoofdrol in de tweede klasse durfden toe te dichten. Na zes wedstrijden staan de Amstelveners echter fier aan kop en heeft de ploeg zelfs een wedstrijd minder gespeeld dan de achtervolgers.

De koppositie werd dit weekeinde gepakt door een prachtige overwinning op het Utrechtse Hercules. De Martinianen startten wervelend en na tien was het Wismeijer die profiteerde van slecht Utrechts verdedigingswerk. Uit de kluts kon 1-0 worden aangetekend.

Sporting Martinus weigerde om de dure voorsprong te verspelen en die opdracht had Patrick Gerlof goed in zijn oren geknoopt. Met sterk keeperswerk konden enkele gevaarlijke uitvallen van Hercules onschadelijk worden gemaakt. Toch hoefde Martinus weinig te vrezen. De organisatie binnen het team is strak en het team zal zelden aanvallen als een kip zonder kop. De spelers houden zich goed aan de opdrachten en spelen met een sterke teamgeest. Een periodetitel ligt in het verschiet en dat is in ieder geval boven elke verwachting.

Roda'23 lijkt langzaam maar zeker ook te wennen aan het niveau van de tweede klasse. Dit weekeinde was Vreeswijk slachtoffer. Met een 2-3 overwinning komt het linkerrijtje in zicht. Vernon Essed was met een goal en een assist een belangrijke pion in het team van Roda'23.

Rkavic moest in de derde klasse drie punten laten aan WA/Spartaan. Claymore trof twee keer het net. Voor VIC is er nog geen man overboord. Met dertien punten uit zeven wedstrijden staat de ploeg op een keurige vierde plaats.

NFC/Brommer speelde net als de zaterdagselectie tegen KDO. De Amstelveners kwamen op eigen veld nog op voorsprong maar lieten de ploeg uit Dè Kwakel daarna drie keer scoren. Een doelpunt van Verhagen verkleinde de achterstand tot 2-3 maar verder kwam NFC/Brommer niet.

De zondagselectie van sv Ouderkerk had zondag maar één opdracht: drie punten binnenhalen voor trainer Ton Bras die een dag eerder met hartklachten in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De opdracht slaagde door twee goals van Vinkenoog'. 1-2 tegen Waterwijk.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.