Bijgewerkt: 24 juli 2024

Sportdebat 2022 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
07-02-2022

Inwoners van een stad of dorp hebben behoefte aan sport en bewegen, dat heeft de corona crisis ons wel geleerd. Behoefte om samen te sporten, op de vereniging of bij de sportschool. Behoefte aan een goede plek om te sporten, passende in- en outdoor-accommodaties en voldoende uitdagende openbare ruimte om te bewegen.

Behoefte om samen van sport te genieten, meedoen aan een evenement of het bezoeken van een wedstrijd. Nog nooit werd de waarde van een vitale sport- en beweegsector zo duidelijk. En de inzet op sport en bewegen levert op. Iedere euro die wordt geïnvesteerd in sport en bewegen levert 2,5 euro op. Kortom, sport en bewegen is geen kostenpost, maar een investering in een sterke maatschappij.

Foto Amstelveen
(Bron AmstelveenSport - 2022)Amstelveen telt ruim 150 sportverenigingen die met elkaar een bijdrage leveren aan een gezonde en vitale bevolking van de gemeente Amstelveen.  Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. De gemeente bepaalt immers of er een nieuw veld komt en of er een nieuwe kantine kan worden gebouwd. 

Sportdebat. Op maandagavond 7 maart 2022 vindt het sportdebat 'Sport is een eerste levensbehoefte' plaats in P60. Door het organiseren van een sportdebat wil AmstelveenSport sport onder de aandacht brengen bij het nieuwe gemeentebestuur. Eén week voor de verkiezingen worden de woordvoerders sport van de 12 deelnemende politieke partijen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen aan de hand van stellingen uitgedaagd, onder leiding van gespreksleider Mathijs Groenewoud (RTVA).

Programma. Ontvangst vanaf 18:30 uur. Het debat begint om 19:00 uur. Rond 20:30 uur sluiten we af. Het debat wordt live uitgezonden via RTV Amstelveen (RTVA). Locatie: P60 Stadsplein 100a 181 ZM Amstelveen.

Aanmelden en of stelling insturen. Vind jij sport en bewegen ook belangrijk of heb je er dagelijks mee te maken, stuur dan je stelling in of kom naar het debat. Het insturen van een stelling en aanmelden is mogelijk via www.amstelveensport.nl/sportdebat. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan. Aanmelden kan tot en met woensdag 16 februari 2022. Voor vragen: Joris van Soerland j.vansoerland@amstelveensport.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.