Bijgewerkt: 19 mei 2024

Sportbedrijf wederom in geldzorgen

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
13-03-2008

De Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS) kampt over het jaar 2007 met een tekort 250.000 euro op de totale begroting van zes miljoen euro. „We hebben een ontzettend pechjaar achter de rug", vertelt directeur Dirk Landsaat.

Daarbij doelt Landsaat met name op de onverwachte, tijdelijke sluiting van zwembad De Meerkamp afgelopen jaar. „Door die zes weken zijn we ontzettend veel inkomsten misgelopen. Daar kwam nog eens bovenop dat we minder geld krijgen vanuit de gemeente.

Dirk Landsaat Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dirk Landsaat directeur Stichting Amstelveens Sportbedrijf


Dat heeft geresulteerd in deze zorgelijke situatie, want ons Vierjarenplan" heeft een sluitende begroting." Enkele jaren geleden kampte de SAS ook al met een tekort waarop veel werknemers op straat kwamen te staan.

Landsaat heeft inmiddels wethouder Joss Tabak meerdere malen verzocht om financieel bij te springen. Daar is vooralsnog geen enkele reactie op gekomen", vervolgt de SAS-directeur. „Andere mogelijkheden zijn meer inkomsten genereren door de entree op het zwembad te verhogen of de voetbalclubs meer geld te laten betalen voor het gebruik van de velden. Zelf kunnen we namelijk nergens meer op bezuinigen," aldus Landsaat.

Door Peter HendriksAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.