Bijgewerkt: 15 juli 2024

Sportbedrijf Amstelveen in beweging

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-11-2008

Dat bewegen van evident belang is voor een goede fysieke en mentale gezondheid, is al lang geen geheim meer. Maar in de hectiek van de dag blijkt het steeds moeilijker om tijd en ruimte te vinden om in beweging te zijn. De uitgeverij van deze krant ondersteunt om die reden de actie 'Lekker in je vel... met dertig minuten bewegen lukt het wel'. Wat doet de lokale overheid zoal om Amstelveners aan het bewegen te krijgen? „Veel. Heel veel,"zegt Dirk Landsaat, directeur van Sportbedrijf Amstelveen.

Voor de gedreven Landsaat was het tot op heden geen makkelijk jaar. Zo lijkt het sportbedrijf te worden achtervolgd door pech. Een windvlaag verwoestte het grootschalige denksportevenement 'Brainwave' op het Stadsplein afgelopen zomer en het evenement 'Amstelveen Beweegt' van afgelopen zondag moest op het laatste moment worden afgelast. „Dat is zeker pech, maar we geven natuurlijk niet op.


Amstelveen Beweegt wordt nu 1 februari 2009 gehouden, met een unieke indoor-triatlon bij sportschool All Sports," verklapt Landsaat. Zo'n groot evenement opzetten is geen makkie en zeker in een gemeente als Amstelveen is het een klus. Dat heeft een beetje te maken met het karakter van de Amstelvener. „De Amstelvener is best moeilijk te bewegen. Het is hier heel anders dan in bijvoorbeeld buurtgemeente Uithoorn, waar de betrokkenheid van de gemeenschap toch veel groter is.


Landsaat  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De organisatoren van Brainwave 2008: sportjournalist Henk Fokkink (l) met Dirk Landsaat, directeur Sportbedrijf AmstelveenMaar het neemt niet weg dat we flink veel mensen weten te bereiken, van jong tot oud," aldus Landsaat. Het sportbedrijf, gehuisvest in De Meerkamp, zwemt niet zozeer in het subsidiegeld, tegenwoordig cruciaal om mensen te bereiken en natuurlijk om evenementen op te zetten. Landsaat is daar nuchter onder. „We moeten knokken voor elke cent, maar dat lijkt me niet meer dan logisch. Je moet het niet voor niks krijgen," zegt Landsaat, zelf al sinds jaar en dag verbonden aan AMVJ-voetbal.

De instelling van Landsaat is illustratief voor het hechte team van het sportbedrijf, dat zich allerminst uit het veld slaan als het niet meezit. Stuk voor stuk zeer zijn het zeer betrokken medewerkers met hart voor de sport. Een van hen is manager sportstimulering Saskia van der Meer. Haar inzet om Amstelveners aan bewegen te krijgen is enorm. „We zijn altijd in beweging en we kennen zeer veel projecten, zoals het Damproject voor 55plussers tot aan diverse instuifmiddagen voor de jeugd.

Het project Groep 6 on the move (GGD Kennermerland en GGD Amsterdam hebben samen met Amstelveens Sportbedrijf en Sportservice Haarlemmermeer een programma ontwikkeld dat is gericht op het voorkomen van overgewicht bij kinderen van groep 6 van het basisonderwijs) slaat goed aan. Nieuw is bijvoorbeeld dat we ons ook speciaal gaan richten op dertigplussers." Eigenlijk is het sportbedrijf 24 uur per dag bezig de Amstelvener aan het bewegen te krijgen. Het sportbedrijf biedt een bijna duizelingwekkend aantal faciliteiten en mogelijkheden om te bewegen.

Van de jeugdsportpas, via "bewegen in het groen', tot aan aangepast sporten (zie www.sportbedrijf-amstelveen.nl ). Van der Meer, in vroeger tijden verdienstelijk atleet, is er druk mee. Samenwerken blijkt tegenwoordig het sleutelwoord om tot een gezonde sportgemeente en een zo gezond mogelijke lokale bevolking te komen, legt Van der Meer uit. Ook bewegen? Informatie: www.30minutenbewegen.nl . Nu 4 weken trainen in een fitnesscentrum voor 25 euro, inclusief speciale starterskit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.