Bijgewerkt: 19 mei 2024

Spooknota's in Noord-Holland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Noord-Holland
08-01-2010

Begin januari: standaard een drukke tijd voorondernemers. Nog snel even wat rekeningen afhandelen om het boekjaar af te kunnen ronden. Logisch dat je wat sneller door die stapel papier heen wilt komen. Begrijpelijk ook, dat je dan niet helemaal scherp bent op nota’s die er heel gewoon uitzien. En een grote kans dat zo’n betaalde nota ook niet meer opgemerkt wordt.

Helaas zijn er figuren die daar gebruik van maken en aan het eind van het jaar of het begin van het nieuwe jaar spooknota’s sturen. Zo kregen Noord-Hollandse bedrijven een nota voor ‘Bedrijfscampagne aanbieding 2009’. Wat de campagne inhoudt is niet duidelijk. Ook niet wat de aanbieding is. Wel duidelijk is dat de ondernemer zijn geld kwijt is.

De politie adviseert ondernemers hun nota’s goed te bekijken en verdachte nota’s niet te betalen. De politie wil graag in contact komen met ondernemers die spooknota’s hebben ontvangen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.