Bijgewerkt: 15 juli 2024

Spookbewoning aan de Dr. Willem Dreesweg in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
16-06-2022

Spoken bestaan niet, maar spookwoningen wel! Wij kregen recent een melding van een bezorgde woningbeheerder van een woning in Amstelveen - meldt het Politie Basisteam Amstelveen op Facebook. Hij kon al lange tijd geen contact krijgen met de huurder van een woning aan de Dr. Willem Dreesweg. Dit kan betekenen dat de huurder overleden is maar nog in de woning ligt. Om dit scenario uit te kunnen sluiten heeft de politie de woning betreden. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2022)

Opmerkelijk: de woning was aan de binnenkant voorzien van automatisch bedienbare rolluiken


Uit nader onderzoek in de woning bleek echter dat de woning al voor langere tijd, vermoedelijk al jaren, niet vast bewoond werd. De huur werd echter wel doorbetaald, achter de voordeur en achter een raam waren rolluiken aangebracht. Een bekende methode die criminelen steeds vaker in woningen installeren, om zich op deze manier te beveiligen tegen ripdeals of onverwacht bezoek van de politie.

Vorige week (23-2022) is de woning ontruimd en kan hij na een opknapbeurt weer verhuurd worden aan nieuwe bewoners. De ervaring van de politie is dat dit soort woningen vaak gebruikt worden voor criminele activiteiten. Mogelijk dat de woning gebruikt werd om drugs of geld tijdelijk op te slaan, of als tijdelijk onderkomen diende voor drugskoeriers. Criminele activiteiten, zoals de illegale handel in drugs, gaan vaak gepaard met extreem geweld. Het moet een verontrustend idee zijn, dat dat ook midden in woonwijken gebeurt.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2022)

De woning stond jarenlang leeg


Wanneer je signalen ziet van mogelijk crimineel gebruik van een woning - of andere verdachte omstandigheden - wil de politie dat graag horen. Signalen van crimineel gebruik woningen zijn onder andere:

- Frequent wisselende bewoners

- Afgeplakte ramen en deuren

- Voor langere tijd geen bewoning

- Hennepgeur of chemische geur

- Ongebruikelijke activiteiten bij een woning

- Nachtelijke activiteiten met grote tassen die heen en weer gaan

Help de politie uw buurt veiliger te maken! Melden van een vermoeden van crimineel gebruik van een woning of ander (bedrijfs-)pand kan via het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Bij spoed, zoals een brandlucht, belt u 112. Geheel anoniem melding doen? Dat kan via @meldmisdaadanoniem 0800-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.