Bijgewerkt: 28 september 2022

Speelruimtes bij Eyckenstein en Frans ter Gastlaan blijvend groen

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
02-12-2013

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is zeer verheugd over het feit, dat haar wethouder John Levie (o.a. Ruimtelijke Ordening, Groen) in het nieuwe bestemmingsplan voor Amstelveen Zuid-West de grasveldjes aan Eyckenstein en de Frans ter Gastlaan in Westwijk nu definitief de bestemming groen wil geven.

speelplaats Amstelveen
(Foto BBA - 2013)

Een kinderspeelplaats in Amstelveen


BBA-woordvoerder Groen Linda Roos: “Sinds 2009 heeft BBA zich met de VVD zich ingezet om deze open ruimtes in Westwijk veilig te stellen en om dit via het nieuwe bestemmingsplannen definitief te regelen. Zo voorkomen we, dat we voor verrassingen komen te staan, zoals dat eerder bij Maritsa is gebeurd”.

BBA is altijd tegen verdichting van Amstelveen geweest, zeker als het om locaties gaat waar kinderen kunnen spelen. De lokale partij heeft er zich eerder voor ingezet, dat een grasveld aan Maritsa niet bebouwd zou worden met een gezondheidscentrum.

In deze collegeperiode is het BBA gelukt om de speelruimte voor kinderen daar te behouden en het geplande gezondheidscentrum naar de Marne te verplaatsen. “We zijn er erg gelukkig mee, dat het in deze collegeperiode is gelukt om deze drie veldjes voor de kinderen als speelveld veilig te stellen”, aldus Linda Roos.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.