Bijgewerkt: 18 mei 2024

Spannend speelseizoen voor de rugbyers van ARC

Nieuws -> Sport

Bron: Ronald Driessen
31-08-2012

Heren ARC 1 terug op hoogste niveau

Met een beetje goede wil valt voor de Amtelveense Rugby Club (ARC) in seizoen 2012-2013 alles op zijn plek: de heren van ARC 1 maken hun rentree op het hoogste niveau, er komt een nieuw clubgebouw en de vereniging viert haar 50 jarig bestaan.

ARC staat aan de vooravond van een prachtig sportseizoen. Om te beginnen ARC 1. Dat keert na uitstekende prestaties in de 1e Klasse terug op hoogste speelplatform: De Lotto Ereklasse. Belangrijkste doel komend jaar: laten zien dat ARC 1 thuishoort op dit niveau. Met hoofdcoach Matthew Halstead en een aantal jonge, nieuwe spelers uit binnen- en buitenland moet dat lukken.

De eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen de Bassets uit Sassenheim werd twee weken geleden gewonnen met 12-0. ARC 1 speelt zijn eerste competitiewedstrijd op 1 september tegen LRC DIOK 1 in Leiden. De eerste thuiswedstrijd wordt op 8 september aan de Sportlaan 23 in Amstelveen gespeeld. Tegenstander is de Castricumse RC 1. De wedstrijd begint 15.00 uur.   

Om aansluiting te houden met ARC 1 heeft ARC 2 komend seizoen de doelstelling te promoveren vanuit de 4e Klasse naar de 3e Klasse. Ook nu zijn de vooruitzichten goed. ARC 2 is versterkt met eigen spelers uit de jeugdafdeling en zal spelen in de 4e Klasse Noordwest. Het nog nieuwe ARC 3 speelt voor het tweede jaar mee in de rugbycompetitie, dit seizoen in de 4e Klasse Midden.

Rugby groeit in populariteit onder vrouwen, ook in Amstelveen. In seizoen 2011-2012 vormden de dames van ARC een competitieteam met de dames van de Bulldogs uit Almere. Het eindigde op plaats vijf in de 2e Klasse. Voor komend seizoen is samenwerking gezocht met Rugby Club Hilversum. Onder de naam ‘All Blues’ wordt op 30 september de eerste competitiewedstrijd gespeeld, thuis in Amstelveen, tegen RC The Pickwick Ladies uit Deventer. 

Op de kop af 40 jaar krijgt de jeugd binnen ARC de volle aandacht. De jeugdafdeling – jongens en meisjes – is dan ook een van de grootste in Nederland. Iets om trots op de zijn. De allerjongsten zijn ingedeeld in Turven (7 & 8 jaar), Benjamins (9 & 10) en Mini’s (11 & 12). Ze spelen geen competitie, maar kleine toernooitjes binnen het eigen district. De Cubs (13 & 14 jaar) en de Junioren (15 & 16) spelen natuurlijk wel competitie, respectievelijk in de Cubs Cup en de Junioren Cup.

Rugby Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2010)

Rugbyspeler


Vorig seizoen werden de Cubs derde in hun poule, de Junioren vijfde. De ‘oudste’ rugbyjeugd bestaat uit Colts, spelers van 17 en 18 jaar. Zij spelen in de Colts Cup, waar in het afgelopen seizoen de vierde plaats werd behaald. ARC Colts is ook de kweekvijver voor de seniorenteams. Er is met professionele trainers en fysio volop in het team geïnvesteerd. En met succes! Voorafgaand aan het nieuwe seizoen zijn zes Colts ‘afgeleverd’ aan ARC 1. Cubs, Junioren en Colts hebben de ambitie door te stoten naar de top binnen hun eigen competitie, landskampioen worden. In maart 2013 is bekend of dat is gelukt.     

Door nieuwbouw van het Amstelveen College is ARC vorig jaar verhuisd naar een naburig terrein aan de Sportlaan. Daar beschikt de club nu over twee volwaardige rugbypitches. Een enorme vooruitgang. In de oksel van deze twee rugbyvelden wordt vanaf de komende maand een gloednieuw clubhuis gebouwd. ARC verheugt zich daar enorm op. Na twee seizoenen gastvrij onthaal bij voetbalclub NFC eindelijk weer een eigen honk. De opening van het nieuwe clubhuis vindt naar verwachting plaats in april 2013.

 50 jaar ARC

ARC is opgericht in 1963, in 2013 wordt het 50 jarig jubileum gevierd. Met de terugkeer van ARC 1 op het hoogste niveau en de oplevering van het nieuwe clubgebouw kan dit jubileum nu al niet meer stuk.

Speel mee!

Rugby is wereldwijd een van de leukste, meest beoefende sporten. Je wordt er sterk van en je beleeft tijdens de trainingen en wedstrijden een heleboel plezier. Jongens en meiden in Amstelveen en omgeving zijn van harte welkom bij ARC kennis te komen maken met rugby. Dit seizoen start op woensdag een aparte training voor meiden onder de 15. Kijk op www.arcrugby.nl voor meer informatie!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.