Bijgewerkt: 30 september 2023

Spaanse muziek tijdens het Lunchconcert in de Dorpskerk

Nieuws -> Cultuur

Bron: Wijkplatform Oude Dorp / Amstelveenweb
24-04-2008

Op woensdag 23 april 2008 was er weer een lunchconcert in de Dorpskerk in het Oude Dorp van Amstelveen. Bart Kleinsmit speelde op het Verschueren orgel (uit Heythuysen in Limburg). Samen met Bart van Uden, flamencogitaar, voerden ze een boeiend programma uit met werken van Spaanse componisten. Bart van Uden begon zijn gitaarloopbaan aan het conservatorium te Zwolle, waar hij klassiek gitaar studeerde. Hij zette deze studie in Amsterdam voort.

Daar had hij ook flamencogitaarles van de bekende Nederlandse gitarist Erik Vaarzon-Morel. Momenteel geeft Bart gitaarles bij muziekschool " De Regenboog" in Abcoude, begeleidt hij flamencodanslessen en treedt regelmatig op. Hij is lid van het Ecuentro Multitimbre Guitar Quartet.Lunchconcert Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Theo Ettema van het Wijkplatform Oude Dorp verwelkomt de muziekliefhebbers


Lunchconcert Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bart Kleinsmit speelt op het Verschueren orgel


Lunchconcert Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bart van Uden speelt op zijn flamencogitaar


Ondanks het feit dat het concert gratis was, kwamen er slechts 25-30 mensen de muziek beluisteren. Dat was niet erg bemoedigend voor de organisatoren ( Wijkplatform Oude Dorp). De volgende keer zal er tijdig betere reclame gemaakt moeten worden, eventueel door het uitdelen van pakkende flyers door de hele stad. Ook het tijdig inseinen van de plaatselijke media om de programma’s te plaatsen kan een bijdrage leveren.

Lunchconcert Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het Verschueren orgel


Lunchconcert Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De grote zaal in de Dorpskerk

Lunchconcerten in mei

De overige lunchconcerten worden gegeven op 14 mei en 11 juni 2008. De concerten worden georganiseerd door het kerkbestuur van de Dorpskerk in samenwerking met het wijkplatform Oude Dorp en mede mogelijk gemaakt door de firma van Kerkwijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.