Bijgewerkt: 18 juni 2024

Songfestival prognose van Google is online

Nieuws -> Internet

Bron: Google Inc.
07-05-2009

Wil je de toekomst voorspellen? Google's nieuwe 'Eurovision 2009 forecast' website is gelanceerd, waar de bezoekers in een oogopslag alle gegevens van de optredende artiesten kunnen bekijken, maar ook kunnen ze zien, hoe populair elke deelnemer is.

Eurovision Amstelveen
(Google Inc - 2009)

Statistieke gegevens op de website van Google


De software achter de website berekent de scores op dat moment, hoeveel punten de deelnemers tijdens het Eurovisie Songfestival zouden krijgen -vandaag. De website laat ook een grafiek zien, waar de eerste vijf deelnemers van het festival per dag staan met pieken en dalen.

De score ziet er vandaag (7 mei 2009 17 uur 37) niet zo best uit voor de Nederlandse “The Toppers”, want ze staan op de 22e plaats, een maar paar minuten geleden stonden ze nog op de 17e. Dus dat gaat erg vlot.

Op de eerste plaats staat op dit moment de Noorse violist en zanger Alexander Rybak (geboren in Wit-Rusland in 1986) met het liedje Fairytale. Alle liedjes staan tegelijkertijd op YouTube, waar iedereen een oordeel kan vellen na het bekijken en beluisteren van alle liedjes.

Website: Google Forecast Eurovisison Songfestival 2009  Eurovision Songcontest 2009 op YouTubeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.