Bijgewerkt: 6 december 2021

Sociaal verantwoord ondernemen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-08-2013

De gemeente Amstelveen heeft een verantwoordelijkheid om mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Vanaf januari 2015 wordt deze groep groter. Gemeenten krijgen samen met u ook de verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld jong gehandicapten die nu nog een Wajong uitkering hebben, aan de slag te helpen. Een gedeelde verantwoordelijkheid dus, waarvoor wij ons gezamenlijk moeten inzetten.

Wij bieden u nu al mogelijkheden om u te helpen bij het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan kosteloze proefplaatsingen, loonkostensubsidie, of onze No Risk polis. Met de loonkostensubsidie bijvoorbeeld compenseert u de eventuele lagere arbeidsproductiviteit en/of begeleiding van een uitkeringsgerechtigde.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jacqueline A. Koops-Scheele, wethouder Werk en Inkomen


Uw belang, ons belang

In het nieuwe sociaal akkoord tussen het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties is afgesproken, dat bedrijven mensen met een arbeidsbeperking in dienst moeten nemen. Tijdens een bijeenkomst informeren wij u graag over de nieuwe wetgeving en de mogelijkheden die wij bieden om nu al sociaal verantwoord te ondernemen.

Graag nodigen wij u uit op dinsdag 27 augustus 2013 vanaf 17.00 uur in het raadhuis in Amstelveen. Onder het genot van een heerlijk ronde tafel diner informeren wij u en gaan met u de dialoog aan. Ik zie u graag op 27 augustus. U bent van harte welkom. Deelname is gratis.

Met vriendelijke groet, Jacqueline A. Koops-Scheele, wethouder Werk & Inkomen. Programma dinsdag 27 augustus:

17.00 uur        Ontvangst met een drankje

17.30 uur        Wethouder Jacqueline Koops geeft een presentatie over de kansen en gedeelde verantwoordelijkheden van het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de regelingen de gemeente biedt.

17.45 uur        Een ondernemer uit de regio vertelt over zijn, of haar ervaring met het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het beschikbaar stellen van stages. Wat zijn de mogelijkheden en waar krijgt u als ondernemer mee te maken?

18.00 uur        Start ronde tafel diner

18.05 uur        Tijdens het diner vindt er een actieve discussie plaats, onder leiding van Bert van Boggelen, Kwartiermaker bij de “Normaalste zaak”.

Wat wordt er van u als ondernemer verwacht? Wat houdt sociaal verantwoord ondernemen in? Hoe biedt u een kans aan   mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Aan elke tafel zitten ondernemers die u al zijn voor gegaan om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van extra informatie.

20.00 uur        Koffie met dessert. Tijdens de koffie kunt u napraten en kunt u    contact leggen met acquisiteurs van de gemeente, die u meer kunnen vertellen en in contact kunnen brengen met potentiële werknemers. 20.30 uur. Einde. Locatie :Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen

Aanmelden: Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Graag verzoeken we u zich aan te melden. Leden van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) melden zich aan via de website van de OA met hun e-mailadres en telefoonnummer. Andere ondernemers melden zich aan bij a.van.huissteden@amstelveen.nl Kunt bij aanmelding ook uw dieet wensen aangeven? Verhinderd? Bent u na aanmelding toch verhinderd? Laat dat ons dat weten via a.van.huissteden@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.