Bijgewerkt: 17 april 2021

'Snurken, ligt u er ook wakker van?'

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
10-04-2012

Op woensdag 25 april 2012 zijn geïnteresseerden van harte welkom in Ziekenhuis Amstelland tijdens de voorlichtingsbijeenkomst over snurken. Keel-, Neus-, en Oor- (KNO-) arts dr. R.J.A.M. (Rob) van der Hulst geeft een presentatie over de oorzaken en behandelingen van dit fenomeen.

Ongeveer één op de tien kinderen snurkt. Op volwassenen leeftijd snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen elke nacht. Snurkgeluid is soms zo sterk, dat een partner, huisgenoot, of zelfs buren er last van kunnen hebben. Maar ook de snurkende mens kan hier problemen mee ondervinden, als het snurken resulteert in slaapapneu (ademstilstanden tijdens het slapen).

slaapapneu Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Slaapapneu is een slaapstoornis, waarbij tijdens de slaap perioden voorkomen van ademstilstand


Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het formulier op www.ziekenhuisamstelland. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis. Mocht u niet de beschikking hebben over internet, dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via 020 - 755 6313 (internet heeft de voorkeur).

Gedurende de voorlichtingsbijeenkomst is er uitgebreid gelegenheid vragen te stellen. Voor vragen echter van persoonlijke aard en voor privacygevoelige vragen, verwijzen wij u naar uw huisarts of uw specialist.

Stichting Vrienden

De bijeenkomst wordt mede georganiseerd door de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland. Stichting Vrienden is opgericht door een aantal tevreden ex-patiënten en zamelt geld in om extra wensen van zowel patiënten als medewerkers te vervullen die niet betaald kunnen worden uit het normale ziekenhuisbudget. Eenmalige giften zijn welkom, maar u kunt zich ook aanmelden als donateur. Kijk voor meer informatie op www.ziekenhuisamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.