Bijgewerkt: 17 juni 2024

Snuffelen aan het Amsterdam van vroeger en nu

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gerard Voortallen
06-11-2011

Kudelstaart - Evenals vorig jaar om deze tijd spelen Wim Weijsman en Gerard Voortallen weer de succesvolle theatervoorsteling 'Snuffelen aan het Amsterdam van vroeger en nu' in Kudelstaart.

Wat zo´n twee jaar geleden begonnen is als een kleine bijdrage aan een feestelijke middag samen met het bekende Amsterdamse Zeedijkkoor onder het motto “Mazzel en Sores” is nu uitgegroeid tot een voorstelling van een kleine twee uur.

Voortallen Amstelveen
(Bron G. Voortallen - 2011)

Wim Weijsman en Gerard Voortallen tijdens hun voorstelling


Het feit dat deze heren ook in de provincie worden uitgenodigd bewijst dat je niet persé een Amsterdams hart dient te hebben om dit optreden te waarderen. Gedurende deze twee uur, onderbroken door een pauze, komen vele zaken op een luchtige wijze aan bod: een stukje historie, een kroegentocht langs een aantal opmerkelijke bruine café’s.

Maar ook de beroepen van vroeger die uit het straatbeeld zijn verdwenen, het muzikale Amsterdam, opmerkelijke gebouwen met een verhaal, een wel heel komisch bezoek aan de “masseur”, de Jordaan, de standwerkers en vele andere zaken. Dit alles wordt nog versterkt door zowel beeld als geluid. Laat U amuseren door deze twee ras-vertellers.

Wanneer: zondagmiddag 20 november 2011

Waar:              het Dorpshuis 't Podium'. Kudelstaartseweg 239, 1433 Kudelstaart, Aalsmeer

Tijd:                14.00 uur

Prijs:                € 5.00

Kaartverkoop: aan de zaal, of telefonisch reserveren  bij G. Voortallen, 0297-340657.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.