Bijgewerkt: 5 december 2023

Snelle aanhouding van dief na diefstal auto in Westwijk

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
06-08-2022

In de nacht van maandag op dinsdag 1 augustus 2022, rond 3.30 uur, hebben wij een autodief op heterdaad aangehouden. Vanwege de toename van autodiefstallen in Westwijk, waaronder de populaire Toyota RAV4, zijn we extra scherp wanneer we deze midden in de nacht in onze wijk zien rijden – meldt Politie Basisteam Amstelveen op hun Facebook pagina.

We reden over de Burgemeester Wiegelweg, waar wij een Toyota met hoge snelheid zagen rijden in de richting van de Bovenkerkerweg. Snel reden we achter de auto aan en we gaven een stopteken. Dit stopteken werd genegeerd en de auto verhoogde de snelheid. De auto reed richting Uithoorn en ter hoogte van de N201 konden wij het kenteken lezen. De auto bleek eigendom te zijn van een 71-jarige vrouw uit Westwijk. Uiteindelijk stopte de auto bij de Brusselflat in Uithoorn. Daar stapte de bestuurder direct uit.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2022)Bij de controle van zijn gegevens zagen wij dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook zagen we bij het voertuig een gebroken ruitje en bleek het halve middenconsole te zijn verwijderd. Hierop is de bestuurder, een 22-jarige man uit Amsterdam, aangehouden als verdachte van autodiefstal. Een collega op de motor is direct langs het adres van de eigenaresse gereden om daar te kijken of de auto echt gestolen was. Dit bleek zo te zijn en direct is de aangifte opgenomen.

De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en de volgende ochtend overgedragen aan de recherche. Hij zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft in ieder geval een bekeuring ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs en het overschrijden van de maximum snelheid op de Zijdelweg. De auto is inmiddels weer terug bij de eigenaresse.....Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.