Bijgewerkt: 18 mei 2024

Smartphone gestolen, twee aanhoudingen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
25-01-2011

Een 15-jarige jongen die maandagmiddag op 24 januari 2011 op het Museumplein in Amsterdam van zijn smartphone werd beroofd, kon deze enkele uren later op het politiebureau ophalen. Twee verdachten zijn aangehouden.

smartiphone Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een smartphone van Apple :de iPhone
Het slachtoffer liep op het Museumplein, waar hij door de verdachten, jongens van 15 en 16 jaar oud, werd aangesproken. De twee wilden de telefoon graag even zien en vasthouden, maar het slachtoffer weigerde dit laatste. Even verderop werd de jongen tegen een hek geduwd en gedwongen zijn telefoon af te geven.

Vervolgens gingen de twee ermee vandoor. Vrienden van het slachtoffer waarschuwden via 112 de politie, die op aanwijzing en een goed signalement de beide verdachten in het Vondelpark kon aanhouden. Bij de fouillering bleek het toestel nog in bezit van één van de verdachten. Het slachtoffer deed aangifte en kreeg zijn telefoon terug.

Find my phone

De politie ziet steeds vaker, dat moderne mobiele telefoons gewild zijn bij criminelen. Daarom waarschuwt de politie om dergelijke toestellen niet te opzichtig te gebruiken op de openbare weg, of voor publiek toegankelijke locaties.

Het installeren van een speciale applicatie om het toestel terug te kunnen vinden wordt aanbevolen. Bij verlies, of diefstal is het dan eenvoudig om de GPS-locatie van de smartphone op te zoeken via internet. Ook zijn er mogelijkheden om via de app het toestel te blokkeren of de gegevens op de simkaart te wissen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.