Bijgewerkt: 27 november 2021

Smaaklessen, pannenkoeken en biodiversiteitsspel bij NME

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2013

Nieuw: Smaaklessen, pannenkoeken en biodiversiteitsspel

Inschrijving regionale aanbod Natuur- en Milieueducatie start

Vanaf 21 mei 2013 kunnen scholen en Buitenschoolse Opvang (BSO) zich inschrijven voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2013-2014. Leerkrachten van alle basisscholen in de regio Amstelland - Meerlanden kunnen bij NME terecht voor een aantrekkelijk aanbod op maat van leskisten, lessen en projecten. Voor de medewerkers van de BSO zijn ideeënmappen en natuurkisten beschikbaar. Het doel van NME is om vooral jongeren bewust te maken van de waarde van de natuur en het milieu nu en later.

biodiversiteit Amstelveen
(Bron NME Amstelland - 2013)

De biodiversiteit flyer


Ook dit jaar is er voor het basisonderwijs naast bestaand ook nieuw aanbod zoals een pannenkoekkist, een smaakleskist en een biodiversiteitsspel. Voor het eerst is er ook aanbod voor de BSO. Scholen en BSO kunnen zich van 21 mei t/m 14 juni 2013 inschrijven via de regionale website www.natuurmilieuweb.nl Om de keuze voor scholen en BSO nog gemakkelijker te maken, is het aanbod ook op overzichtelijke posters gezet. Deze posters zijn eind april per post aan de scholen en de BSO toegestuurd.

smaak Amstelveen
(Bron NME Amstelland - 2013)

De smaakplezier flyer. Door te proeven, ruiken, horen , voelen en kijken verkennen kinderen hun voedsel


De door scholen en BSO gekozen materialen worden bij de scholen afgeleverd en na de uitleenperiode weer opgehaald. Voor iedere inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd. Met deze inkomsten wordt de kwaliteit van het regionale NME-aanbod op peil gehouden.

In de regio Amstelland-Meerlanden wordt op het gebied van milieu samengewerkt. Samen staan de gemeenten sterker en samenwerking helpt ook om middelen efficiënt in te zetten. De regionale NME samenwerking is daar een onderdeel van. De coördinatie van het NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen, onderdeel van de Gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS