Bijgewerkt: 27 september 2023

Sloop synagoge Bankras en gebouwen Suze Groeneweglaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
05-01-2006

De synagoge aan de Straat van Messina wordt dit jaar gesloopt. Op dezelfde plaats zal gestart worden met de bouw van een nieuwe synagoge. Het definitieve ontwerp voor de nieuwe, grotere synagoge bevindt zich inmiddels in de afrondingsfase.

Verwachting is dat er binnen zes weken een definitieve goedkeuring is en dat er begonnen kan worden met het aanvragen van de benodigde vergunningen. Het nieuwe gebouw, ontworpen door architectenbureau Zwarts en Jansma, zal meer ruimte bieden voor diensten speciaal voor jongeren en voor het voltrekken van huwelijken. Ook wordt er gedacht aan extra ruimte voor studentenhuisvesting.

De plannen voor de herontwikkeling van het terrein aan de Suze Groeneweglaan beginnen hun definitieve vorm te krijgen. Een eerder plan voor de bouw van een vechtsportcentrum op die locatie lijkt niet haalbaar. Op de beoogde plek zal nu een aantal woningen gebouwd worden. Het plan is om hier minimaal 82 en maximaal 106 woningen te bouwen, waarvan de helft bedoeld is voor starters en de andere helft voor senioren.

Tevens komt er op deze locatie een nieuw kinderdagverblijf met een oppervlakte van 1000 m². De gebouwen van de voormalige Kennedyschool, de sporthal Zijderveld en het huidige gebouw Van Kinderrijk zijn bij deze herontwikkeling betrokken. Naar verwachting ligt de einddatum van de werkzaamheden in 2010.

Een en ander is op te maken uit het Wijkactieplan Bankras-Kostverloren dat is uitgegeven door de gemeente.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.