Bijgewerkt: 25 juni 2024

Sleutels van buitenplaats Wester-Amstel zijn teruggegeven

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Søren Ludvig Movig/Amstelveenweb
15-11-2019

Na ruim 30 jaar heeft Groengebied Amstelland de sleutels geretourneerd van buitenplaats Wester-Amstel op 15 november 2019. Joyce Langenacker, burgemeester van Ouder-Amstel en voorzitter van Groengebied Amstelland, kwam speciaal langs om deze terug te geven aan Søren Ludvig Movig, voorzitter van de familiestichting J.Ph.J.F. Lissone die hij 31 jaar geleden zelf aan toenmalig voorzitter Wim van Gelder had overhandigd.

Foto Amstelveen
(Bron Søren Ludvig Movig - 2019)

Wim van Gelder van Groengebied Amstelland neemt de sleutel van buitenplaats Wester-Amstel in ontvangst van Søren Ludvig Movig op 25 november 1988


De voorbije 30 jaar
Langacker en Movig kijken met een goed gevoel terug aangezien Wester-Amstel ieder jaar mooier is geworden. Movig: 'Groengebied Amstelland heeft Wester-Amstel prachtig gerestaureerd en als goed huisvader onderhouden. Naast het Groengebied en de stichting Lissone speelden en spelen de vrijwilligers van de Vrienden van Wester-Amstel daarbij een cruciale rol. Ruim 30 park- en tuinvrijwilligers helpen iedere zaterdag bij de instandhouding van de bijzondere tuinen en het luisterrijk struweel.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Søren Ludvig Movig, voorzitter van de familiestichting J.Ph.J.F. Lissone en mevrouw Joyce Langenacker, burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel en voorzitter van recreatieschap Groengebied Amstelland tijdens de ondertekening van de Vaststellingovereenkomst op 15 november 2019 in de museale woonkamer van buitenplaats Wester-Amstel


De komende jaren
De poort van Wester-Amstel is vanaf het vroege voorjaar weer open voor het publiek. De Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds wordt de nieuwe huurder van buitenplaats Wester-Amstel. De Stichting Lissone streeft naar een blijvende publieke functie van Wester-Amstel. Naast een bezoek aan het park en de tuinen is er ook ruimte voor bescheiden exposities, buitenconcerten en andere evenementen. Ook is er ruimte voor het opzetten van een biologische groentetuin. Deze publieke activiteiten worden georganiseerd door de vrijwilligers van de stichting Vrienden van Wester-Amstel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Mevrouw Joyce Langenacker geeft de sleutel van buitenplaats Wester-Amstel terug aan Søren Ludvig Movig op 15 november 2019


Joyce Langenacker: 'Groengebied Amstelland is niet langer ‘huisvader’ van Wester-Amstel, maar we hopen nog jaren goeie buren te zijn. We delen het streven naar een mooi en goed toegankelijk Amstelland voor bewoners en bezoekers. De vele donateurs van Vrienden van Wester-Amstel krijgen binnenkort uitgebreide informatie over de toekomstplannen. Andere belangstellenden kunnen hiervoor terecht op de website van de Vrienden van Wester-Amstel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Thomas Wals managing-partner van MKB Fonds en Søren Ludvig Movig tekenen de huurovereenkomst in Wester-Amstel
op 15 november 2019


Wester-Amstel
De monumentale buitenplaats is gesticht in 1662 door Nicolaas Pancras, toenmalig burgemeester van Amsterdam. Zij is het oudste groene monument van Amstelveen, gelegen aan de Amsteldijk Noord, midden in het open Amstelland.  Het park is open voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en in de weekenden van maart tot oktober van 12:00 tot 16:30. Voor meer informatie: kijk op www.westeramstel.com.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De sleutel van buitenplaats Wester-Amstel


De familiestichting ‘J.Ph.J.F. Lissone’ is eigenaresse van Wester-Amstel. Lissone kocht Wester-Amstel in 1900 met het fortuin dat hij verdiende met het eerste Nederlandse reisbureau.  Voor meer informatie: neem contact op met Søren Ludvig Movig via info@westeramstel.com.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Thomas Wals managing-partner van MKB Fonds kreeg tientallen sleutels van buitenplaats Wester-Amstel overhandigd,
onder andere van de theekoepel en van de brievenbus


Stichting Vrienden van Wester-Amstel
De vrijwilligers en donateurs van de Vrienden van Wester-Amstel (ANBI) zorgen voor de publiekstoegang en luisterrijke uitstraling van Wester-Amstel. Meer informatie over deze stichting vrienden kijk bij www.wester-amstel.nl.
Groengebied Amstelland
Deze organisatie is verantwoordelijk voor het beheer van de recreatieve gebieden in het groene Amstelland en is vanaf 16 november 2019 gehuisvest in het gebouw van Speelboerderij Elsenhove op Bankrasweg 1b, 1183 TP te Amstelveen. Voor meer informatie, neem contact op via info@groengebied-amstelland.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het uitzicht richting het toegangshek uit 1760 van Wester-Amstel is eigenlijk niet veranderd sinds 2004,
het laatste bezoek van Amstelveenweb.com aan de woonkamer van de buitenplaats


MKB Fonds
MKB participeert in gezonde en volwassen (familie)bedrijven in Nederland en beheert momenteel vier gesloten fondsen met een totale waarde van circa € 55 miljoen. Voor meer informatie: kijk op www.mkb-fonds.nl  of neem contact op met Tess Rijntjes via t.rijntjes@mkb-fonds.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.