Bijgewerkt: 21 september 2023

Skatepark nr. 2 wordt in Amstelveen langs de Legmeerdijk in Westwijk gebouwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-04-2022

De gemeente Amstelveen besloten de locatie grasveld Legmeerdijk-Schweitzerlaan aan te wijzen voor de realisatie van een kleinschalig skatepark. Het voordeel van deze locatie is dat de bebouwing op een redelijke afstand van het skatepark is gelegen. De locatie is goed bereikbaar en het terrein is circa 1500 m² groot. Een multifunctionele inrichting van het terrein is mogelijk. Er is een goede aansluiting met het voetbalveldje en de jongerenontmoetingsplaats aldaar.

De uitslag van de peiling naar twee ontwerpen van het nieuwe skatepark in Amstelveen-Zuid langs de Legemeerdijk in Westwijk is bekend. Er bleek een duidelijke voorkeur voor ontwerp 2. Dat ontwerp was ook favoriet bij de jongeren die het initiatief hebben genomen voor een skatepark.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Ontwerp nr. 2 van het nieuwe skatepark in Amstelveen


Via denkmee.amstelveen.nl kon er gestemd worden op twee ontwerpen voor een skatepark in Amstelveen-Zuid. In totaal is er 202 keer gestemd, 144 Amstelveners hebben op ontwerp 2 gestemd en 58 Amstelveners op ontwerp 1. Nu het ontwerp bekend is, kan de aanbesteding verder voorbereid worden. Tegelijkertijd wijzigt de gemeente het bestemmingsplan. Ook is een vergunning nodig. Deze procedures zijn noodzakelijk.

Het skatepark komt op een grasveld tussen de Legmeerdijk en de Schweitzerlaan bij de jongerenontmoetingsplek. Als alles meezit, kunnen skaters in 2023 genieten van een prachtig nieuw skatepark. In Amstelveen zijn er al drie skateparken, Onderuit aan de Max Havelaarlaan 431, aan de Burgemeester Haspelslaan en een in Waardhuizen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.