Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Sinterklaasoptocht met muziek en fitnesspieten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-11-2005

Sinterklaas maakt op zaterdag 3 december 2005 van 10.30 tot 13.45 uur een uitgebreide rondtoer door drie wijken. Met zijn muziek-pieten bezoekt hij winkelcentra in Keizer Karelpark, 't Oude Dorp en Patrimonium.

Op verzoek van de wijkplatforms en winkeliers stopt Sint op maar liefst zes locaties. Om 10.30 uur komt Sint langs bij het Hueseplein. Hierna verplaatst Sinterklaas, vergezeld door zijn kleurig uitgedoste muziekpieten, zich elk half uur naar een andere winkelcentrum.

De warme chocolademelk, speculaas en verrassingspakjes ontbreken ook dit jaar bij elke stopplaats niet. De koets van de Goedheiligman wordt voorgetrokken door zwarte paarden. Verder rijden Pieten op echte Friese paarden en Pietjes op ponypaarden mee.

De groep muziekpieten wordt vervoerd in een oude brandweerwagen. Op een trekker met kar vertonen fitnesspieten hun acrobatische kunsten. Sint vindt dat zijn Pieten het goede voorbeeld moeten geven: werken aan je conditie is goed voor je gezondheid.

Namens de winkeliers wacht Jos Nooy de Sint op. Na een half uur vervolgt Sinterklaas zijn route en stopt zijn koets om 11.00 uur op de hoek Calvijnlaan-Lindenlaan. Hier hebben
André Haringa, Bart Verkerk en helpers gezellige zitjes versierd met ballonnen, om Sint en de kinderen uit de buurt uitbundig te ontvangen.

Daar vandaan rijdt de kleurrijke stoet naar de Van der Hooplaan waar om 11.30 uur Cor Mulder van de winkeliersvereniging Sint Nicolaas zal begroeten. Naast Dijkman Fietsen kunnen kinderen terecht om de Goedheiligman een handje te geven en een verrassingspakje in ontvangst te nemen.

Na het traditionele muzikale rondje langs de winkels vertrekt Sinterklaas naar De Lindenstrip. Om 12.00 uur wachten Lex Bokeloh en Hans Kroon Sint op en zorgen zij ervoor dat Sint Nicolaas en de kinderen ook hier niets te kort komen.

Het Oude Dorp is het volgende bezoekpunt. Marri Anne Koudij s heeft om 12.30 uur de strobalen in een cirkel bij Boetiek 'Goederen Trijntje' klaar gezet. Hier kunnen kinderen hun Sinterklaasliedjes zingen, zodat Sinterklaas en zijn tientallen Pieten luid worden onthaald.

Na een lekkere mok warme chocolademelk vertrekken Sinterklaas en zijn Pieten om 13.00 uur naar de laatste stop in Patrimonium. Sinterklaas arriveert om 13.15 uur op het vernieuwde Vijverplein, gelegen aan de winkelstraat Amsterdamseweg-Zuid. De vrijwilligers van Buurt- vereniging Patria hebben ter plekke alles gezellig ingericht voor een uitbundige ontvangst.

Het Sintcomité kan dit jaar rekenen op de financiële bijdragen van de drie wijkplatforms, de winkeliers en de Rabobank. De optocht wordt in goede banen geleid door opbouwwerker Hans de Weers en de twee buurtregisseurs van politie, Bert Kok en Jan Pieter Koopmans.

Om 13.45 uur vertrekt Sinterklaas naar het buurtcentrum De Tuinzaal. Daar wordt het feest gevierd voor en met de kinderen, die lid zijn van buurtvereniging Patria.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.