Bijgewerkt: 28 maart 2024

Sinterklaas bezoekt Speelboerderij Elsenhove

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-11-2010

Zondag 28 november 2010 bezoekt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten Speelboerderij Elsenhove. Om 14.00 uur arriveert hij en zingen we hem vanaf de dijk enthousiast toe. Nadat Sinterklaas in de Rietgans is ontvangen is hij nog geruime tijd op het erf aanwezig, zodat kinderen hem een handje kunnen geven of een tekening kunnen aanbieden.

In de Rietgans leest de Voorleespiet een spannend verhaal voor. De bakpieten zorgen voor heerlijke pannenkoeken en pepernoten. Rond 16.00 uur vertrekken Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, de boerderij sluit om 17.00 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het multifunctioneel gebouw 'De Rietgans' op Elsenhove


Brief van Sinterklaas

De Speelboerderij was blij verrast, dat de Sint de boerderij een brief had gestuurd! In die brief vroeg Sinterklaas, of er op de boerderij een stal vrij is om zijn paard in te laten slapen samen met de paardenpiet. Natuurlijk vonden de medewerkers van de boerderij dat prima en voelde zich zelfs zeer vereerd!In de grote stal naast de koeien hebben ze een stal ingericht voor het paard met een bed ernaast voor de paardenpiet en in de voerbak lekkere wortels voor het paard.

De medewerkers van de boerderij hebben de paardenpiet en zijn paard nog niet gezien, maar weten wel dat ze er al hebben geslapen, de wortels waren weg en er lagen verse paardendrollen in de stal.

Tekeningen

De stal ziet er nog een beetje ongezellig uit. Misschien zijn er kinderen die een mooie tekening willen maken zodat die de stal kunnen opfleuren. Tekeningen kunnen afgegeven worden bij de boerderij.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.