Bijgewerkt: 25 juli 2024

Sinai Centrum komt thuis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-04-2007

Het Sinaï Centrum is op 24 april 2007, na veertig jaar vanuit Amersfoort met een deel van de klinische voorziening naar nieuwbouw in Amstelveen verhuisd. „Deze verhuizing uit het isolement van de Amersfoortse bossen naar het hart van de Joodse gemeenschap in Nederland, is een soort thuiskomen voor ons," aldus Cor de Bode, voorzitter Raad van Bestuur van het Sinaï Centrum.

Sinaicentrum  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het Sinai centrum vanaf de Burgemeester Boersweg gefotografeerd op 18 maart 2007Het Sinaï Centrum verhuist in de komende periode alle klinische functies van Amersfoort naar nieuwbouw in Amstelveen. Eind april verhuizen 63 cliënten en hun begeleiders naar een nieuwe woonfunctie met leer-werkcentrum in Amstelveen. Begin 2008 volgt de rest van de GGZ kliniek met in totaal 70 klinische bedden, een deeltijdbehandeling en polikliniek voor tweeduizend cliënten.

Het Sinaï Centrum is een Joodse instelling voor geestelijke gezondheidszorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap. Het centrum is uniek in Europa. Door de jarenlange ervaring met Joodse cliënten is het Sinaï Centrum expert in de behandeling van psychotrauma ten gevolge van oorlog, geweld en vervolging. „Deze expertise stellen wij beschikbaar voor alle Joodse én niet-joodse cliënten die hiervan gebruik willen maken, zoals onder andere oude en jonge veteranen, Indische doelgroep en getraumatiseerde vluchte­lingen."

Het Sinaï Centrum is gevestigd in Amsterdam, Amstelveen en Amersfoort. Per 2007/2008 verhuizen de meeste activiteiten naar nieuwbouw in Amstelveen. In Amersfoort, Groningen, Rotterdam, Den Haag, Enschede, Arnhem en Eindhoven blijven regionale vestigingen voor ambulante hulpverlening.

Nieuwbouw

De beide nieuwbouwlocaties van het Sinaï Centrum in Amstelveen schieten de lucht in. Op de locatie Bankras, Maccabiadelaan, waar het woon en leer-werkcentrum werden de buitenwanden verfraaid met de houten bekleding.

Op de locatie Langerhuize vlak achter Ziekenhuis Amstelland en bij de afslag van de A9 zijn de grondcontouren van het behandelgebouw en de klinieken al goed te zien. De ondergrondse parkeergarage is uitgegraven en de wanden van de kliniek staan al vrijwel allemaal overeind. Project Langerhuize zal najaar 2007 worden opgeleverd.

Externe link: Sinai Centrum


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.