Bijgewerkt: 20 mei 2024

Simultaan schaaktoernooi 2016 op het Stadsplein van Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Schaakvereniging KLM Pegasus
08-05-2016

Jan Timman en Hans Böhm komen op zaterdag 11 juni 2016 wederom naar Amstelveen. Voor de tweede keer 'Schakers van Formaat'.

Op zaterdag 11 juni 2016 komen de schaakambassadeurs Jan Timman en Hans Böhm voor het tweede jaar naar het Stadsplein in Amstelveen voor 'Schakers van Formaat'. Beide topschakers spelen met grote schaakstukken op 12 borden van 4 x 4 meter. Timman en Böhm zullen ’s ochtends en ’s middags ieder op zes borden simultaan spelen tegen een gemêleerd gezelschap van bedrijven, (financiële) instellingen en politici uit Amstelveen en omgeving. Sportwethouder Peter Bot van Amstelveen doet de eerste zet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Een overzichtsfoto van de schakers op het Stadsplein van Amstelveen tijdens het simultaan schaaktoernooi in 2015


Op het Stadsplein in Amstelveen nemen Timman en Böhm het op tegen 12 teams van maximaal drie personen. Indien nodig kunnen deze teams schaaktechnische adviezen inwinnen bij de Amstelveense schaakverenigingen sv KLM-Pegasus en Zukertort. De teams mogen onderling overleggen, echter zonder hulp van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

Jeugdtoernooi. Nieuw element op Schakers van Formaat is het jeugdtoernooi, dat plaatsvindt van 12:00 tot 14:30 uur. Hierbij strijden 24 schakers tot zestien jaar om de “Grote Amstelveen Borden trofee 2016”. Onder de deelnemende teams vinden we uiteenlopende bedrijven als Rabobank Amstel en Vecht, ING Bank, tuincentrum Life ad Garden, Cobra Museum, lectuur- en tabakswinkel A.M. van Lookeren, Café De Manen en Wesco Apparatenbouw. Ook vier politieke partijen uit de gemeenteraad van Amstelveen VVD, CDA, D66 en Burgerbelangen Amstelveen, (BBA) binden de strijd aan met Timman en Böhm.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Schaakmeester Hans Böhm tijdens het simultaan schaakspel in Amstelveen


Sommige teams zullen achter het bord verschijnen in T-shirts met (bedrijfs)logo. Er is een informatiestand, waar alle deelnemers zich via folders, flyers, visitekaartjes, vlaggen etc. kunnen presenteren. Wethouder Peter Bot zal rond 9.30 uur de openingszetten doen op de 12 borden van Jan Timman en Hans Böhm. Deze partijen zijn rond 12.00 uur afgelopen, waarna het jeugdschaaktoernooi begint. Rond 17.00 uur eindigt de tweede simultaanronde, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Hierna begint de borrel voor deelnemers, sponsoren en andere genodigden, waarbij de deelnemers nog kunnen napraten met beide topschakers.

Schaakvereniging KLM-Pegasus is opgericht op 24 februari 1971 met als doel: het beoefenen van het edele schaakspel. Bestond oorspronkelijk de doelgroep uit medewerkers van de KLM en aan de luchtvaart verwante bedrijven, van lieverlede zag de schaakvereniging haar ledental ook met leden uit andere kringen groeien. Op 2 september 2008 is de schaakvereniging AASTOR in KLM-Pegasus geïntegreerd. Ruim 45 jaar later telt KLM-Pegasus zo'n 40 actieve leden, jong en oud en afkomstig uit Amstelveen en omstreken. De clubavonden vallen op dinsdagavond en als clublokaal wordt woonzorgcentrum De Luwte gebruikt, adres Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.