Bijgewerkt: 25 juni 2024

Sierteeltsector zorgt voor bloemrijke troonswisseling op 30 april

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
17-04-2013

Vanuit de sierteeltsector wordt in aanloop naar de troonswisseling op 30 april 2013 alles in het werk gesteld om de Nieuwe Kerk in Amsterdam volledig te versieren met bloemen en planten.

FloraHolland en Zuidkoop Natural Projects trekken daarbij gezamenlijk op om deze eervolle opdracht tot een succes te maken. Daarnaast is het een unieke gelegenheid om ten overstaan van de hele wereld Nederland als bloemenland op professionele wijze te presenteren. Nederland is wereldwijd de grootste en belangrijkste speler op het gebied van sierteelt.

De bloemen en planten die gebruikt worden voor de aankleding van de Nieuwe Kerk, worden geleverd door FloraHolland. De producten zijn afkomstig van kwekers die dagelijks hun bloemen en planten aanvoeren bij de marktplaatsen van FloraHolland; het grootste handelsplatform voor bloemen en planten ter wereld.

koorhek Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Het rijk versierde koorhek in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De kerk is één van de belangrijkste en grootste monumenten van Amsterdam en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de constitutionele monarchie


Zuidkoop Natural Projects werkt aan een bloemenplan en verzorgt de aankleding voor de troonswisseling. De bloemen en planten die in de arrangementen verwerkt worden, hebben allemaal een duurzaamheidscertificaat. Samen zorgen de bloemenveiling en Zuidkoop voor een feestelijke en bloemrijke inhuldiging op 30 april in Amsterdam. 

De sierteeltsector is een van de topsectoren in Nederland. Het is een omvangrijke en economisch belangrijke sector. De sector is zowel nationaal als internationaal krachtig geworden dankzij de unieke combinatie van gespecialiseerde telers, collectieve handelsplatformen en in verkoop en distributie gespecialiseerde handelaren. Vanuit de sierteeltsector werken FloraHolland, Zuidkoop en Dutch Flower Group samen om de decoratie van de Nieuwe Kerk mogelijk te maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.