Bijgewerkt: 17 mei 2022

Sheila de Vries in Museum vd Togt tijdens Museumweekend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
10-04-2012

Museum Jan van der Togt neemt op 14 en 15 april 2012 deel aan het Nationaal Museumweekend. Er zijn dan kleurrijke creaties van Sheila de Vries te aanschouwen. Voor deze tentoonstelling liet zij zich inspireren door het Oriëntalisme.

De Vries is sinds 1978 actief als zelfstandig couturier. Al gauw drukte zij een stempel op de Nederlandse modecultuur. Zij maakte naam, doordat ze talrijke vooraanstaande vrouwen kleedde, waaronder koningin Beatrix en Barbara Sinatra.

de vries Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Sheila de Vries op 28 maart 2012 tijdens haar couture show in het Museum Jan van der Togt


Voor haar jarenlange inzet voor de mode in Nederland werd De Vries in 2011 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bovendien ontving zij de Fashion Museum Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een couturier die met zijn, of haar creaties een brug weet te slaan tussen verschillende landen en culturen.

Ondanks de erkenning van de modewereld stopte De Vries na 35 jaar met haar winkel en de coutureshows. Zij was toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik ga mijn energie en expertise op modegebied voortaan gebruiken om nieuwe uitdagingen aan te gaan en meer vrijheid te creëren.” Eén van De Vries’ nieuwe initiatieven is het geven van masterclasses op de modeacademie in het Turkse Bursa.

de vries Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Twee modellen van couturier Sheila de Vries


In Museum Jan van der Togt presenteert zij haar collectie ‘Bosphorus Nights’. De creaties zijn een vertaling van het hippe nachtleven in Istanboel. De tentoonstelling is gecompleteerd met glasobjecten van Bernard Heesen.

Het Museum Jan van der Togt is tijdens het Nationaal Museumweekend geopend van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is zowel voor Museumjaarkaarthouders als niet-leden gratis. Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE  Amstelveen. Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.