Bijgewerkt: 21 juni 2024

Shared Service Centrum-ICT Haaglanden opgericht

Nieuws -> Technologie

Bron: Rijksoverheid
06-01-2014

De ICT-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie is 1 januari 2014 overgegaan naar de rijksbrede organisatie met de nieuwe naam Shared Service Centrum-ICT Haaglanden (SSC-ICT). Deze uitbreiding is een volgende stap in onder meer de uitvoering van de Hervormingsagenda voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de rijksoverheid.

Later volgt nog uitbreiding van SSC-ICT met  de ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Met de overkomst van zo’n 200 medewerkers werken er nu in totaal zo’n 600 medewerkers bij SSC-ICT Haaglanden.

server Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

SmartAX MA5600T server van Huawei is de wereldwijde all-in-one access platform


De dienstverlener van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) specialiseert zich binnen het SSC-ICT verder in werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. Daarnaast versterkt zij de nieuwe organisatie met kennis over ERP (softwaresystemen voor bedrijfsprocessen), ECM (informatiebeheer) en Identity Management.

SSC-ICT Haaglanden is nu de dienstverlener voor de ICT van zes ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Veiligheid en Justitie. De shared service-organisatie voorziet deze ministeries van de juiste ICT-middelen en verricht de daarbij horende ondersteunende werkzaamheden. SSC-ICT is onderdeel van het directoraat-generaal Organisatie en bedrijfsvoering Rijk (OBR) van het ministerie van BZK.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.