Bijgewerkt: 23 juli 2024

Schuur in brand aan de Van IJsselsteinlaan

Nieuws -> Brandweer

Bron: IJsbrand Terpstra
27-06-2010

Zaterdagavond 26 juni 2010 rond kwart over tien merkten bewoners in de Van IJsselsteinlaan een brand op in een schuur. Direct werd 1-1-2 gebeld, waarop de brandweer werd gealarmeerd. De bewoners van het pand, waarbij de schuur hoort waren op dat moment niet thuis, er kon dus niks anders worden gedaan dan wachten op de brandweer.

Schuurbrand  Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

De brandweermannen controleren de schuur na het brandblussen aan de Van IJsselsteinlaan


Toen die ter plaatse kwamen, hing er al wat rook in de straat, maar toen de schuur geopend werd, werd pas echt duidelijk hoeveel rook zich had gevormd: de straat vulde zich met veel rook. De brand is geblust met één straal water, het bleek om een klein brandje te gaan.

De naastgelegen schuur werd ook open gemaakt, om te kijken of daar nog brand was, dat was niet het geval. Wel stond er veel rook in die schuur, de brandweer heeft ook die schuur geventileerd. Ook de woning waarbij de schuur hoorde heeft zich met rook gevuld.

Nadat ze zich toegang hadden verschaft tot de woning hebben ze die kunnen ventileren. Binnen werd ook nog een hond aangetroffen, die is in veiligheid gebracht. De oorzaak van de brand zijn waarschijnlijk een aantal doeken met olie, die zijn gaan broeien.

Die olie kan zo heet worden dat de doeken spontaan in brand vliegen, dat was hier waarschijnlijk het geval. De bewoners zijn gewaarschuwd en zullen het verder afhandelen met de politie. De brandweer kon na ongeveer een uur weer terug naar de kazerne.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.