Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Schuren doelwit van fietsendieven

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-09-2005

Diverse tuinen en niet afgesloten schuren zijn de afgelopen week het doelwit geweest van dieven. Met name in de Westwijk was men actief.

Vorige week dinsdag zijn er uit een schuur aan Duin en Kruidberg twee fietsen weggenomen. In de nacht van zaterdag op zondag is een aantal schuren dan wel achtertuinen in de Westwijk door onbekenden doorzocht. In de Loethoelilaan was uit een schuur een tas met spullen weggenomen die schijnbaar niet interessant was want deze werd in de tuin van de buren teruggevonden. Bij de buren stond de schuurdeur ook open en van diverse woning waren de schuttingdeuren opengemaakt.

„Wat opvalt bij een aantal aangiftes dan wel meldingen, is dat de schuurdeuren, ook als er fietsen in staan, niet worden afgesloten," aldus een politiewoordvoerder. „Dit blijkt uit de meldingen van de aangevers. Er zijn dus ook geen braaksporen. Dat dit bekend is bij de daders is overduidelijk, want de afgelopen weken lopen de diefstallen uit schuren weer op."

Vorige week woensdag, omstreeks 12.00 uur, werd een bewoonster van een woning aan de Valreep geconfronteerd met een fietsendief. Ze zag hoe de man met een fiets vandoor ging, die hij uit een schuur uit de achtertuin van een woning gestolen had. De man ging er op de fiets vandoor.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.