Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Schrijvers Live 2016 in bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
14-05-2016

In Schrijvers Live, een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek en Boekhandel Venstra, gaan Saskia Goldschmidt (schrijfster, voormalig theatermaker en actrice) en Yaël Vinckx (journaliste, presentator, schrijver) met elkaar het gesprek aan. Beide schrijvers deden onderzoek naar hun familiegeschiedenis en publiceerden daar een boek over.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Bibliotheek Amstelveen en Libris Venstra op het Stadsplein


Saskia en Yaël hebben ouders van wie het leven getekend is door de oorlog. Yaël’s opa was krijgsgevangene en een bekend marineofficier. Samen met haar grootmoeder overleefden haar moeder in een Arnhemse schuilkelder ternauwernood een regen van raketten tijdens de Slag om Arnhem. De vader van Saskia overleefde ternauwernood Bergen-Belsen. Over de impact hiervan zullen zij vanavond zeker spreken. Het zal vanavond ongetwijfeld ook gaan over engagement, slachtofferschap en geldingsdrang, want de schrijvers zijn allebei dames met een grote mond en een behoorlijke dosis lef. Hoe is dat zo gekomen en wat heeft het ze gebracht? Bij Schrijvers Live hoor je het van de schrijvers zelf!

In 2011 verscheen Saskia's debuut: Verplicht gelukkig, portret van een familie. In 2012 volgde ‘De Hormoonfabriek’ en in 2015 ‘De Voddenkoningin’. Yaël debuteerde met: ‘De oorlog van mijn moeder’. Alle genoemde boeken verschenen bij Uitgeverij Cossee en hadden een lovende pers. Deze Schrijvers Live is op woensdag 25 mei 2016 van 20.15 uur tot 22.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De entree is € 10,- Bibliotheekpashouders betalen € 7,50 en in de voorverkoop gaat er nog een euro van deze prijzen af. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken, of online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.