Bijgewerkt: 15 juli 2024

Schotelantennes aan banden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
01-05-2008

De VVD wil de „ontsierende schotelantennes" aan gevels van wooncomplexen aan banden leggen. Het schrijft dit in vragen aan het college van B en W. „Vanzelfsprekend respecteert de VVD het grondrecht van iedere burger op vrije nieuwsgaring," aldus het raadslid Walter Vervenne.

Walter vervenne Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Walter Vervenne, raadslid voor VVD, Lid Ruimte, wonen en natuur


„Dus ook in beeld en geluid. Maar we vragen ons ook af of de regelgeving betreffende de plaatsing van schotelantennes rond de woning wel voldoet dan wel goed nageleefd wordt." „Ook realiseert de VVD zich dat er op dit punt wetgeving bestaat en waarschijnlijk ook wel Europese wetgeving.

Toch zouden wij graag verduidelijking krijgen voor wat betreft de Amstelveense situatie. Dus de eventuele mogelijkheden nagaan om te kunnen optreden, dan wel te stimuleren teneinde een en ander te verbeteren."

parabola antenne Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een schotelantenne op een dak in Amstelveen. De schotel bundelt de signalen, en weerkaatst deze in een centraal punt, waar de LNB (Low Noise Block) zich bevindt. Het signaal wordt door een coaxkabel naar de satellietontvanger geleid en de eigenaar kan genieten van de programma’s van duizenden radio- en tv-zenders


„Bij navraag en via een ronde door de stad is het overduidelijk dat veel schotels veelal dusdanig zijn opgesteld dat voorschriften overtreden worden. Bijvoorbeeld op het punt van 'binnen de gevel' geplaatst. Wij vragen ons daarom af of de bestaande regelgeving wel voldoende houvast biedt om op te kunnen treden wanneer een en ander verkeerd is uitgevoerd."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.