Bijgewerkt: 19 mei 2024

Schoolvoetbalteam Piet Hein kampioen van Amstelland

Nieuws -> Sport

Bron: Eise Harkema
03-06-2013

Op 1 juni 2013 heeft het schoolvoetbalteam Piet Hein JE2 (klas 6a met 2 jongere broertjes als aanvulling) geschiedenis geschreven. De afgelopen maanden zijn ze achtereenvolgens kampioen van Amstelveen en Amstelland geworden tijdens het AH School Voetbal toernooi.

Vervolgens zijn ze een poule met de kampioen van Amsterdam, kampioen van Almere en kampioen van Haarlem e.o. door gekomen. Daarom mochten ze gisteren spelen om het kampioenschap van het KNVB-district WEST-1.

voetbal Amstelveen
(Foto E. Harkema - 2013)

Het schoolvoetbalteam van Piet Hein JE2, nadat ze de finale in Nieuwegein hadden gewonnen


Gisteren schakelden ze de kampioen van Purmerend, de kampioen van Amersfoort en de kampioen van Utrecht uit. Daarmee werden ze kampioen van district West-1 en plaatsen zich voor de landelijke finales bij de KNVB in Zeist tegen de andere 5 districtskampioenen.

Het team bestaat uit Thomas en Stijn Harkema, David en Gerald Alders, Safouane Li, Robin Kenemans (allen Sporting Martinus), Jonas de Reus, Jonathan Hutter (beiden AMVJ en volgend seizoen Sporting Martinus), Omar Mohmoud (NFC) en Olivier Brouwer (hockey).

Plezier met teamgenoten én tegenstander

De KlasseCup! is een nieuw initiatief van de KNVB en Albert Heijn in het 107 jaar oude schoolvoetbal. Behalve de eer om als winnaar te worden uitgeroepen, tellen bij het schoolvoetbal nu ook die andere elementen van voetbal, zoals samenwerking, gezondheid, plezier en respect meer dan ooit mee.

,,Het gaat om plezier ontlenen aan elkaar; onderling met je medespelers én samen met je tegenstander”, zei de bondscoach op sportpark Morsch II van v.v. Leiden. Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars zette zijn woorden kracht bij: ,,Met elkaar win je en met elkaar verlies je. Alleen is er geen bal aan; voetbal is juist vreugde, elkaar aanmoedigen. Deze kaart is daarbij letterlijk een schoolvoorbeeld.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.