Bijgewerkt: 15 juli 2024

Schoolkampioen van het jaar 2024 is juf Anita in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-07-2024

Het was feest vrijdagmiddag 28 juni 2024 in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein Amstelveen. Daar won juf Anita, conciërge van OBS de Pioniers in Orion, de verkiezing van de Schoolkampioen van het jaar. Ze won van juf Marlies van de Roelof Venemaschool en juf Lieke van de Amstelschool. Uit handen van Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugd en kinderburgemeester Milanka, kregen de drie juffen een certificaat en een stapel boeken voor op school.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

De vervanger van juf Anita Schoolkampioen van 2024 met Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugd en kinderburgemeester Milanka en de schoolkinderen in boekhandel Venstra op 28 juni 2024

Sinds een aantal jaar stemmen bassischoolleerlingen in Amstelveen op de beste juf of meester. Deze Superjuffie/Supermees verkiezing wordt georganiseerd door kinderkrant Amstelkids samen met Libris Venstra. Dit jaar is de verkiezing omgedoopt tot ‘De schoolkampioen van het jaar’ zodat ook ondersteunend schoolpersoneel kan winnen.

De kinderen hadden verschillende redenen om op winnares conciërge Anita van de Pioniers te stemmen. Zo is ze heel lief, lost ze alles op, helpt ze je als je pijn hebt en is het zonder haar niet leuk op school. Helaas kon juf Anita er zelf niet bij zijn en nam een collega haar prijs in ontvangst.

Juf Marlies van de Roelof Venemaschool en juf Lieke van de Amstelschool waren wel aanwezig. Juf Marlies werd geroemd om de mini-feestjes die ze geeft, dat ze goed kan lesgeven en goed ruzies kan oplossen. De kinderen van juf Lieke vinden dat ze goed kan uitleggen, veel vertelt over haar twee honden en de kinderen goed kan motiveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.