Bijgewerkt: 27 september 2022

Schoolbesturen in Amstelveen ontvangen extra 50.000 euro

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2019

Schoolbesturen in Amstelveen ontvangen een extra bedrag van € 50.000. Dit budget mogen de scholen gebruiken voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Het College B en W vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan school-activiteiten.

Het bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor alle publieke openbare scholen, overhandigden de wethouders Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) op maandag 14 januari 2019 symbolisch aan de schoolbesturen in de personen van Frans Cornet en Marlies Verkuijlen. Zij deden dat samen met kinderburgemeester Jara Zurr.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Vlnr.: Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs, Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen, kinderburgemeester Jara Zurr, Marlies Verkuijlen voorzitter van het college van bestuur Onderwijsgroep Amstelland en Frans Cornet directeur van Amstelwijs met de 50.000 euro cheque


Met dit extra geld komt een wens in vervulling van Jara. Een van haar speerpunten is dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan activiteiten in en om de school. Het college vindt dat ook heel belangrijk en heeft daarom besloten tot deze extra subsidie. De leraren weten precies welk kind het nodig heeft. De scholen kunnen het naar eigen inzicht uitgeven.

Wethouders Berkhout en Van Ballegooijen: 'De scholen kunnen met dit budget een positieve bijdrage leveren aan de schoolloopbaan van kinderen op hun basisschool. Een belangrijke periode in hun jonge leven. Zo worden deze kinderen minder gepest, krijgen meer zelfvertrouwen en worden hun kansen in de maatschappij vergroot.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.