Bijgewerkt: 18 mei 2024

Scholengemeenschap Panta Rhei introduceert hardloopteam

Nieuws -> Sport

Bron: Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen
02-02-2016

De Amstelveense Scholengemeenschap Panta Rhei introduceert een hardloopteam, waarin leerlingen en docenten meedoen aan diverse wedstrijden in de regio van Amstelveen. Op zondag 31 januari 2016 nam het Panta Rhei hardloopteam deel aan haar eerste wedstrijd, 'Uithoorns mooiste'.

Dat Scholengemeenschap Panta Rhei een sportieve school is, was al langer duidelijk. Deze school voor vmbo en mavo heeft meerdere sportklassen in de onderbouw. Deze klassen krijgen meer sportmomenten in de week dan de reguliere klassen. In de bovenbouw kunnen de leerlingen kiezen voor het beroepsgerichte programma Sport & Bewegen (nu nog Sport, Dienstverlening & Veiligheid). In dit programma hebben de leerlingen, veelal sportieve jongens en meisjes, drie sportmomenten per week. Een groot deel van de leerlingen sport ook in de vrije tijd als individu of in teamverband.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei Amstelveen - 2016)

Op zondag 31 januari 2016 nam het Panta Rhei hardloopteam deel aan haar eerste wedstrijd, 'Uithoorns mooiste'


Een groep leerlingen en docenten besloot een hardloopteam vanuit de school op te richten om vaker samen te kunnen sporten. Als team doen de leerlingen en docenten mee aan diverse wedstrijden in de regio van Amstelveen. De eerste wedstrijd waaraan het Panta Rhei hardloopteam deelnam, was ‘Uithoorns mooiste’. Op zondag 31 januari startte het hardloopteam aan de vijf kilometer wedstrijdloop.

Met nog geen zeven graden op de thermometer en een gure wind was goed te merken, dat het nog winter was. Dit weerhield de deelnemers er echter niet van om klokslag 11:00 uur aan de start van dit drukbezochte evenement te verschijnen. Met in totaal ruim 1400 deelnemers was ‘Uithoorns mooiste’ een goed evenement om het sportieve jaar af te trappen. Aangemoedigd door meegekomen familieleden liep het Panta Rhei hardloopteam een mooie wedstrijd. De gemiddelde snelheid van het team lag bij deze vijf kilometer op 13,49 km/h. Een snelheid die volgens de deelnemers nog wel omhoog kan. Meester Vergeer was de snelste van het team met een tijd van 19:56 minuten. Stefan Coesel liep 20:35 minuten en was de snelste leerling.

De sportdocenten Swart, Vergeer en Van den Akerboom zijn trots op het feit, dat leerlingen zich in hun vrije tijd namens de school in willen zetten. De leerlingen doen dit vrijwillig en zetten zich voor 100% in om een goede prestatie neer te zetten namens Panta Rhei. Het samen met leerlingen kunnen deelnemen aan een sportief evenement benadrukt maar weer, hoe mooi het werken binnen het onderwijs is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.