Bijgewerkt: 19 april 2024

Schipholfonds doneert ruim 122.000 euro aan omgeving

Nieuws -> Schiphol

Bron: Het Schipholfonds
12-04-2009

Het Schipholfonds heeft in het eerste kwartaal van 2009 een bedrag van 122.771 euro geschonken aan 43 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol.

De hoogste donaties (van 2.500,= en hoger) werden op 9 april uitgereikt bij de Dutch Dakota Association te Schiphol Oost door Michael van Praag, voorzitter, en Menno de Haan, bestuurslid van Het Schipholfonds.

Schiphol Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Schiphol verkeerstoren


Hoogste donaties

Stichting Forteiland Pampus te Muiden, realiseert een grootschalige renovatie van het eiland Pampus, een door UNESCO aangewezen werelderfgoed. Binnenkort wordt het zuidwest kwadrant van het fort geschikt gemaakt voor een bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam en het voormalig waterbassin wordt ingericht als zaal. Voor de realisatie hiervan doneert Het Schipholfonds 10.000 euro.

Stichting Feestweek Vijfhuizen, staat aan de vooravond van een heugelijke gebeurtenis. Dit jaar, wordt voor de 30e keer in successie, van 5 tot en met 12 september 2009, de jaarlijkse Feestweek georganiseerd. De feestweek die veel belangstellenden trekt uit Vijfhuizen en de wijde omgeving is gratis voor jong en oud. De feestweek wordt ondermeer opgeluisterd door een kunstmanifestatie, een scholendag en een ouderendag. Als klap op de vuurpijl wordt de week afsloten met een groots vuurwerk. Het Schipholfonds maakt de feestweek mede mogelijk met een donatie van 10.000 euro.

Hoge donaties

Stichting Paardrijden Gehandicapten "In het Zadel" uit Heemskerk, richt voor ruiters met een beperking en hun begeleiders een nieuwe wachtruimte in. Het Schipholfonds stelt voor de inrichting van deze wachtruimte een donatie van 7.730 euro beschikbaar.

Sportvereniging K.D.O. uit De Kwakel, bouwt een nieuwe sporthal bouwen. Voor deze hal wil de vereniging een multifunctionele sportvloer aanschaffen zodat de sportzaal efficiënt gebruik kan worden. Buiten handbal, zaalvoetbal, volleybal, aerobics, gymnastiek, Jazz dance en trimmen kunnen er ook kinderdisco's en andere bijeenkomsten worden georganiseerd. Het Schipholfonds maakt de aanschaf van de multifunctionele sportvloer mede mogelijk met een donatie van 7.500 euro.

Amstelveen

De Stichting Vrienden Wester Amstel uit Amstelveen kreeg 1.000 euro van het Schipholfonds.

Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Scihphol Het Schipholfonds opgericht met als doel de omgeving niet alleen te laten delen in de lasten maar ook in de lusten. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Het bestuur van het fonds kent 4 maal per jaar donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van Welzijn, Cultuur of Sport Voor een donatie komt in principe een instelling in aanmerking als die:

statutair gevestigd is binnen het werkgebied; een eenmalig gericht project realiseert binnen het werkgebied; in de afgelopen 36 maanden geen donatie van het fonds toegekend heeft gekregen en aan de door het fonds gestelde criteria voldoet. Uitgebreide informatie staat op de website van het fonds: www.schipholfonds.nl Voor het indienen van aanvragen voor donaties in het tweede kwartaal 2009 is de sluitingsdatum 27 april 2009.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.