Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Schipholfonds: 164 duizend euro aan omgeving

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
08-07-2009

Het Schipholfonds heeft in het tweede kwartaal van 2009 een bedrag van 164.409 euro geschonken aan 61 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol.

Schiphol Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Schiphol torens


De hoogste donaties (van € 2.500,= en hoger) werden vandaag uitgereikt bij de Dutch Dakota Association te Schiphol Oost door Marion Versluys en Anton Temme, bestuursleden van Het Schipholfonds.

Hoogste donatie

Stichting Vooruit te Haarlemmermeer, organiseert voor de 100e keer het Concours Hippique van 25 juni tot en met 5 juli 2009 in het Haarlemmermeerse Bos. In dit jubileumjaar heeft de Stichting Vooruit het Europees kampioenschap voor Junioren en Young Riders toegewezen gekregen. De toegang is gratis en de organisatie verwacht ca. 50.000 bezoekers.

Om het 100e Concours Hippique Hoofddorp 2009 tot een onvergetelijk succes te maken steunt Het Schipholfonds dit sportevenement met een donatie van 10.000 euro.

Hoge donaties

Stichting Oud Aalsmeer te Aalsmeer viert op 18 juli 2009 het 40 jarig bestaan en geeft een speciale editie uit van het kwartaalblad Ons Nuus waarin 40 'historische' nieuwsfeiten uit het 40-jarig bestaan van de stichting op een rij worden gezet in een 40 pagina's full color uitgave. Het Schipholfonds wil deze uitgave van Ons Nuus graag mede mogelijk maken met een donatie van 7.500 euro.

Stichting Noordzee Zomerfestival uit Noordwijk, organiseert van 31 juli tot en met 8 augustus 2009 het Noordzee zomerfestival. De muzikale, culturele, educatieve, sportieve activiteiten, aquajoggen, schilderen en tekenen met als uitvalsbasis het Strandplein is toegankelijk voor jong en oud. Het Schipholfonds maakt het festival mede mogelijk met een donatie van 7.500 euro.

Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol Het Schipholfonds opgericht met als doel de omgeving niet alleen te laten delen in de lasten maar ook in de lusten. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Het bestuur van het fonds kent 4 maal per jaar donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van Welzijn, Cultuur of Sport.

Voor een donatie komt in principe een instelling in aanmerking als die:

-statutair gevestigd is binnen het werkgebied;

-een eenmalig gericht project realiseert binnen het werkgebied;

-in de afgelopen 36 maanden geen donatie van het fonds toegekend heeft gekregen en aan de door het fonds gestelde criteria voldoet.

Uitgebreide informatie staat op de website van het fonds: www.schipholfonds.nl Voor het indienen van aanvragen voor donaties in het derde kwartaal 2009 is de sluitingsdatum 3 augustus 2009.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.