Bijgewerkt: 30 november 2021

Schiphol won IT Project of the Year Award 2011

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
22-04-2011

Amsterdam Airport Schiphol heeft de IT Project of the Year Award 2011 van tijdschrift IT Management en het trainingsinstituut ICT Academy gewonnen. De Award is een erkenning voor de essentiële rol die de IT-organisatie van Schiphol heeft gespeeld bij het verder ontwikkelen en versterken van de bagageafhandeling in Bagagehal Zuid op de luchthaven.Bagagehal Zuid maakt deel uit van het 70MB-programma: een investeringsprogramma van Schiphol, dat erop is gericht om in de toekomst 70 miljoen koffers per jaar af te kunnen handelen. Nu zijn dat er ongeveer 50 miljoen.

Om bagage efficiënter te verwerken en de fysieke arbeid te verlichten is een nieuwe werkwijze voor bagageafhandeling ontwikkeld. Zo stuurt in deze nieuwe hal een volautomatische bagagebuffer, waarin 4.200 koffers tijdelijk kunnen worden opgeslagen, de koffers naar zes bagagerobots, die deze in containers of karren laden.

De IT Project of the Year Award, dit jaar voor de derde maal toegekend, is bedoeld voor een spraakmakend IT-project voor wat betreft budget, tijd en functionaliteiten. De doorslaggevende factor voor het winnen is dat het project een aantoonbare toegevoegde waarde hebben voor de organisatie en haar klanten.

De jury van de IT Project of the Year Award 2011 bestaat uit Prof.dr. Hans Borgman (Universiteit Leiden), Drs. Arnoud van Gemeren (hoofdredacteur van tijdschrift IT Management TITM), Aloys Kregting (CIO van DSM) en Mr. Bart de Ruijter (CEO van Metri).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS