Bijgewerkt: 26 september 2022

Schiphol wint ACI EUROPE Best Airport Award

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
19-06-2009

Amsterdam Airport Schiphol heeft tijdens het 19e jaarcongres van ACI Europe, dat gehouden werd in Manchester, de  'ACI Europe Best Airport award' gekregen. De jury kende de prijs toe vanwege de wijze waarop Schiphol in het kader van verantwoord ondernemen invulling geeft aan de relatie met de omwonenden. In het bijzonder werd daarbij genoemd het convenant van de Alderstafel en het initiëren van een geluidswal ten behoeve van het weren van grondgeluid bij Hoofddorp.

" We zijn er trots op dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen vanwege het grote belang dat wij hechten aan verantwoord ondernemen.  Verantwoord ondernemen is voor ons een intergraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie"aldus Ad Rutten,  Executive Vice President & COO van Schiphol Group bij het ontvangst nemen van de prijs.

CO2 neutraal

Tijdens het  congres heeft de ACI het 'Airport Carbon Accreditation scheme' gelanceerd. Dit programma maakt inzichtelijk in hoeverre luchthavens aantoonbaar aan vermindering van hun CO2 emissies werken. Amsterdam Airport Schiphol doet hier aan mee. Schiphol  zet zich al enige tijd in voor reductie van haar eigen uitstoot en wil in 2012 CO2 neutraal opereren.

ACI Europe

ACI Europe is de Europese brancheorganisatie voor 440 luchthavens in 45 landen. Zij behartigt de belangen van luchthavens bij de EU en heeft haar hoofdkantoor in Brussel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.