Bijgewerkt: 2 december 2021

Schiphol verwelkomt schone taxi

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
09-09-2009

Amsterdam Airport Schiphol viert de Dag van de Duurzaamheid met schonere taxi's. De taxi's voldoen aan de Euronorm 5. Door de oude taxi's te vervangen, verwacht Schiphol de emissie van fijn stof, NOx en CO2 te verminderen.

Schiphol stelt hoge eisen aan het taxivervoer vanaf de luchthaven. Het verminderen van de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen is daarvan een belangrijk aspect. De nieuwe taxi's zijn aangekocht door de BIOS-groep en Connexxion, die samen met Willemsen de Koning per 1 juni 2009 het taxivervoer op Schiphol verzorgen. Vanaf januari 2010 zullen deze taxibedrijven ook schonere taxibusjes inzetten.

Het investeren in duurzame vervoersmiddelen op en rondom de luchthaven is een speerpunt in het beleid van Schiphol Group. Bij de aanbesteding van de taxiconcessie heeft Schiphol Group het gebruik van taxi's met schonere motoren nadrukkelijk meegewogen.

Duurzame Mobiliteit

Amsterdam Airport Schiphol heeft zich ten doel gesteld om in 2012 voor wat betreft haar eigen activiteiten klimaatneutraal te zijn en in 2020 voor minimaal 20% in haar eigen energiebehoefte te voorzien door duurzame energieopwekking. Schiphol heeft hiervoor een klimaatplan opgesteld dat bestaat uit een Blauwdruk Energie en een visie Duurzame Mobiliteit. Voor meer informatie over Schiphol en corporate responsibility kijk op: www.schipholgroup.nl/cr en www.schiphol.nl/Op Schiphol   

In deze visie Duurzame Mobiliteit past ook de inzet van schonere brandstof. Op dit moment rijdt 10% van de wagens uit de operatie van Schiphol op biodiesel, gemaakt van koolzaad dat geleverd wordt door boeren uit de omgeving van de luchthaven. Daarnaast wordt een proef gedaan met de elektrische auto Th!nk en rijden er elektrische scooters op de luchthaven. Schiphol Group overweegt om haar elektrische materieel uit te breiden en heeft zich daarvoor aangesloten bij het initiatief voor versnelde introductie van Elektrisch Vervoer in Nederland. Hiervoor werd op 8 september door verschillende bedrijven een principe-overeenkomst getekend.

 


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS