Bijgewerkt: 22 september 2023

Schiphol verwelkomt Emirates Airlines

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
03-12-2009

Op 3 december 2009 heeft Emirates Airlines bekend gemaakt, dat zij vanaf Dubai met ingang van 1 mei 2010 naar Amsterdam Airport Schiphol gaat vliegen. Schiphol is blij met de komst van Emirates Airlines en vindt het een uitstekende aanvulling op haar aanbod van luchtvaartmaatschappijen.

B777 Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2009)

De Emirates Boeing 777-300ER (A6-EBM) landt op London Heathrow Airport, Engeland

.
De komst van Emirates Airlines versterkt de kwaliteit van het netwerk en de concurrentiepositie van de mainport Schiphol. Emirates Airlines vliegt als één van de weinige luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks op zes continenten vanaf Dubai.

Dagelijks met Boeing 777

Emirates Airlines vliegt vanaf 1 mei 2010 dagelijks met een Boeing 777 met drie comfortniveau's  voor de passagiers van en naar Amsterdam.

Vracht

Emirates Airlines vliegt al vanaf 1994, tot zes keer per week, met vrachtvliegtuigen (747-400 full freighters ) op Amsterdam Airport Schiphol.

Emirates?

Emirates Airlines (Arabisch: طيران الإمارات Ṭayarān al-Imārāt) (ook bekend als Fly Emirates) is een grote luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten, en een dochteronderneming van The Emirates Group.

Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai, Verenigde Arabische Emiraten en exploiteert circa 2200 passagiersvluchten per week, van haar hub op Dubai International Airport Terminal 3, tot en met 91 bestemmingen in 55 landen, verspreid over 6 continenten.

De onderneming is ook actief in de vier van de langste non-stop commerciële vluchten van de wereld, van Dubai naar Los Angeles, São Paulo, Houston en San Francisco, allen met de Boeing 777-200LR.

Emirates is een dochteronderneming van The Emirates groep, die met meer dan 40.000 medewerkers en is volledig in handen van de regering van Dubai direct onder de Investment Corporation van Dubai. Cargo activiteiten worden uitgevoerd door de Emirates Group's Emirates SkyCargo divisie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.