Bijgewerkt: 25 juli 2024

Schiphol tekent 8 nieuwe beheer- en onderhoudscontracten

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
07-01-2011

Schiphol Nederland BV heeft 8 nieuwe contracten getekend voor het onderhoud en beheer van de bedrijfsmiddelen in het luchthavenproces. De processen zijn vluchtafhandeling (o.a. start - en landingsbanen), vliegtuigafhandeling (o.a. passagiersbruggen), bereikbaarheid (wegen op eigen terrein), periferie (o.a. hekwerken), terminal complex, gebouwgebonden installaties en energieopwekking, transport van water en gas en transport van elektriciteit.

Alle contracten zijn het resultaat van een Europese aanbesteding die begin 2010 op de markt is uitgezet. Op 15 december 2010 werd de voorlopige gunning aan alle inschrijvers bekend gemaakt. Met de contractondertekening is de voorlopige gunning definitief geworden. Met de contracten is een bedrag van circa 300 miljoen euro in vijf jaar gemoeid.

Contractpartijen

Perceel 1 (vluchtafhandeling): Heijmans Nederland B.V.

Perceel 2 (vliegtuigafhandeling): VolkerRail Nederland B.V. (Volker Wessels)

Perceel 3 (bereikbaarheid): Heijmans Nederland B.V.

Perceel 4 (periferie): Heras B.V.

Perceel 5 (terminal complex): Visser & Smit Bouw B.V. (Volker Wessels)

Perceel 7 (transport van water en gas): BAM Infratechniek Midden-West B.V.  

Perceel 8 (transport van elektriciteit): Heijmans Nederland B.V.

Perceel 9 (gebouwgebonden installaties en energieopwekking): Cofely Noordwest B.V.

Prijs, kwaliteit en duurzaamheid

"De uitbesteding van operationele en deels tactische  beheer- en onderhoudstaken aan externe partijen is onderdeel van de herziene strategie die Schiphol Group in 2009 heeft ingezet om meer de regie te voeren op de kerntaken.

We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met de nieuwe contractpartijen onze klanten een optimaal beheer en onderhoud van de bedrijfsmiddelen in het luchthavenproces kunnen blijven bieden. Wij hechten veel belang aan een goede prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid; elementen waar we dan ook nadrukkelijk naar hebben gekeken bij deze aanbesteding", aldus Ad Rutten, Executive Vice President & COO.

De afdeling Asset Management, onderdeel van de Business Area Aviation, zorgt voor de continuïteit van het luchthavenproces door het beschikbaar stellen van betrouwbare bedrijfsmiddelen aan (interne) klanten en stakeholders. De ingangsdatum van deze nieuwe contracten is 1 april 2011. De contracten zijn gesloten voor een periode van vijf jaar en kunnen met drie jaar worden verlengd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.