Bijgewerkt: 26 september 2022

Schiphol start bouw nieuwe Lounge 3

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
06-12-2010

Luchthaven investeert in kwaliteit en passagiers

Amsterdam Airport Schiphol is vandaag gestart met de vernieuwing en uitbreiding van Lounge 3 achter de paspoortcontrole. Jaarlijks reizen circa 5,3 miljoen voornamelijk opstappende passagiers via deze Lounge. De totale oppervlakte van Lounge 3 op de eerste verdieping is ca. 8.400 m². Door een efficiëntere indeling van de Lounge realiseren we een toename van 20% aan winkel- en horecaoppervlak voor de passagiers. De oplevering van nieuwe lounge is gepland in het najaar van 2011.

Een gastvrij Schiphol

Het ontwerp van Lounge 3 is er op gericht om een omgeving te creëren waarin passagiers zich niet alleen thuis voelen en tot rust kunnen komen maar ook kunnen werken en aangenaam winkelen. De lounge wordt daarom ruimtelijk, overzichtelijk, wit en licht. In het ontwerp wordt gebruik gemaakt van staal met behoud van een warme uitstraling. Uniek is een groot ontmoetingsplein met een groen glazen huis - 'The House of Tulips' - dat op spectaculaire wijze in de lucht hangt. De zitgebieden worden omringd met planten om het gevoel van rust en ruimte nog meer te versterken.

Horeca, winkels en services

Nieuw in de lounge wordt een winkelstraat met in het oogspringende winkel- en horeca concepten als Grand Café Amsterdam, Fine Food, EAST bar & bites, Bread, Pizza & Pasta di Mama en Hèrmes. Voor scherpe aanbiedingen kunnen passagiers terecht in de traditionele winkels van See Buy Fly. Voor reizigers die voor hun vlucht willen ontspannen of nieuwe energie willen opdoen, komt er ook in Lounge 3 een vestiging van XpresSpa.

Schiphol Europe's preferred airport

Schiphol wil Europe's preferred airport zijn en blijven, dat betekent dat passagiers ervoor kiezen om via Schiphol te reizen. Kiezen voor Schiphol omdat Schiphol veel meer is dan alleen een luchthaven maar een dynamisch knooppunt is waar mensen en werelden elkaar ontmoeten, zoals in een moderne stad.

Hierin passen faciliteiten voor alle doelgroepen, zodat de passagier zijn tijd op Schiphol op een inspirerende en prettige manier kan doorbrengen. De vernieuwing en uitbreiding van Lounge 3 past in de ambitie van Schiphol om Europe's preferred airport te zijn met een gastvrije en inspirerende uitstraling.

Open tijdens de verbouwing

De winkels in Lounge 3 blijven tijdens de verbouwing open. Werkzaamheden vinden gefaseerd en zoveel mogelijk in avonduren plaats. Het kan voorkomen dat passagiers tijdens de verbouwing tijdelijk worden omgeleid. Passagiers worden daarover op locatie via bewegwijzering en door luchthavenpersoneel geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.