Bijgewerkt: 25 juni 2024

Schiphol start bouw nieuw vrachtgebouw voor Panalpina

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Real Estate
31-03-2008

Vandaag op 31 maart 2008 is Schiphol Real Estate gestart met de bouw van een vrachtgebouw voor Panalpina op Cargo World Schiphol-Zuidoost. De eerste paal werd hiervoor geslagen door Sandro Knecht, Regional CEO Panalpina Europe, Otto Ambagtsheer, plaatsvervangend directeur van Schiphol Real Estate en Enno Osinga senior vice-president Cargo van Amsterdam Airport Schiphol.

Panalpina is wereldwijd de op twee na grootste logistieke dienstverlener in luchtvracht en de nummer vier in zeevracht. De bouw is nodig om de verwachte toekomstige groei van Panalpina op een van de belangrijkste vrachthubs in Europa optimaal te accommoderen. Schiphol verwacht dat het vrachtvolume zal toenemen door de uitbreiding van de activiteiten van Panalpina.

Boeing cargo  Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een cargo vliegtuig de PH-CKB Boeing 747-406F van KLM op de startbaan van Schiphol


Het nieuwe vrachtgebouw grenst aan het toekomstige platform van één van de start- en landingsbanen, de Kaagbaan. Hier vindt de afhandeling van luchtvracht plaats. Het gebouw van Panalpina krijgt een omvang van 10.000 m² bedrijfsruimte en 2.000 m² kantoorruimte. Naar verwachting wordt het nieuwe vrachtgebouw in de eerste helft van 2009 opgeleverd.

De komst van Panalpina past binnen de trend dat Schiphol-Zuidoost zich ontwikkelt tot een centrum voor expediteurs en logistieke dienstverleners met directe toegang tot het platform, waardoor deze bedrijven zelf de regie kunnen voeren over de afhandeling van hun luchtvracht. Amsterdam Airport Schiphol loopt voorop in deze ontwikkeling en versterkt hiermee haar Europese mainportpositie op het gebied van vracht.

Panalpina besteedt de fysieke afhandeling van haar luchtvracht uit aan een nader op te richten, aan Eindhoven Handling BV gelieerde afhandelentiteit. Eindhoven Handling vormt al vijftien jaar de partner van Panalpina op het gebied van fysieke afhandeling en dienstverlening op Eindhoven Airport.

Het vrachtgebouw van Panalpina is een ontwerp van René van Zuuk Architecten uit Almere. De nieuwbouw wordt gebouwd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk, en Burgers Ergon bv installatietechniek uit Eindhoven.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.