Bijgewerkt: 23 mei 2024

Schiphol lanceert gratis Schiphol applicatie

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
23-12-2010

Momenteel nummer 1 in top 25 gratis apps in App Store

Amsterdam Airport Schiphol heeft op 22 december 2010 de service richting de passagiers en bezoekers uitgebreid met de gratis Schiphol App. Vandaag blijkt dit al de nummer 1 in de top 25 van gratis apps in de App Store te zijn.

Deze nieuwe applicatie geeft eigenaren van een iPhone of Android-toestel persoonlijk gerichte reisinformatie. Zo is vluchtinformatie via 'pushnotificatie' (voor jou relevante updates en vluchtinformatie) beschikbaar, maar bijvoorbeeld ook informatie over faciliteiten en activiteiten op de luchthaven.

Flying apps Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2010)

Flying apps


Het reserveren van een Schiphol Smart Parking parkeerplaats is zeer binnenkort ook mogelijk. Bezitters van andere SmartPhones kunnen terecht op de nieuwe mobiele website van Schiphol: www.Schiphol.mobi , maar ook op de Apple website.

In de toekomst kunnen reizigers zelfs een persoonlijk reisadvies opvragen, inclusief filemeldingen en ov-informatie. Deze toepassingen zijn nu al in ontwikkeling en zijn naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal van 2011. Dan zal de app ook beschikbaar zijn in het Engels. De Schiphol App kan gratis gedownload worden via de bekende App stores. Dit kan overigens ook op Schiphol zelf, via het nieuwe gratis WiFi-netwerk van de luchthaven.

"Deze nieuwe service voor passagiers en bezoekers draagt direct bij aan onze ambitie van Europe's preferred airport. Schiphol laat hiermee bovendien zien dat zij een innovatieve en toonaangevende luchthaven is met gastvrijheid hoog in het vaandel", aldus Otto Ambagtsheer, directeur business area Consumers. Schiphol werkt voor deze service samen met M2Mobi.

Wat is een app?

Applicatie software, ook wel bekend als een applicatie of een 'app', is software ontworpen om de gebruiker aan enkelvoudig of meervoudig bijbehorende specifieke taken uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere zakelijke software, boekhoudsoftware, office suites, grafische software, en mediaspelers.

De meest populaire apps zijn bijvoorbeeld muziek, sociaal netwerken, ibooks, spelletjes, educatie, medische en nog vele andere. Webapplicaties - of web apps - combineren de kracht van het internet met de eenvoud van multi-touch-technologie, allemaal op een 3-4-inch scherm van de smartphone.

Een smartphone is een mobiele telefoon, die meer geavanceerde computervermogen en connectiviteit biedt dan een gewone telefoon. Smartphones kunnen beschouwd worden als handheld computers geïntegreerd in een mobiele telefoon.

Smartphones draaien in de achtergrond complete besturingssysteem om een platform te bieden voor applicatie ontwikkelaars. Een smartphone kan worden beschouwd als een Personal Pocket PC met de mobiele telefoon functies.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.